Požega.eu

Planinari Sokolovca nakon plodne godine nastavljaju brojnim aktivnostima

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Planinari Sokolovca nakon plodne godine nastavljaju brojnim aktivnostima Požega.eu | Planinari Sokolovca nakon plodne godine nastavljaju brojnim aktivnostima

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Budući je godišnja skupština zbog epidemioloških mjera održana elektronski od 29. siječnja do 3. veljače čelništvo Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege izvijestilo je o tom skupu i planovima za ovu godinu.

-Kroz prošlu godinu imali smo više od 80 aktivnosti u kojima su prevladavali izleti i radne akcije, a više od 150 članova djeluje kroz osam sekcija- kazao je predsjednik Sokolovca Bruno Horvat dodajući da uskoro kreće Opća planinarska škola sa niz tema koje će obuhvatiti obradu Geoparka Papuk i Hrvatske gorske službe spašavanja. Skupština je prihvatila izvješća i planove, imali su humanitarno darivanje jedne višečlane obitelji, te pripremaju darivanje krvi.

Potpredsjednica Sokolovca Silvija Čajka, koja sa suprugom Ratimirom vodi podmladak istakla je da je 36 Sokolića uspješno prošlo program obuke, organizirali su im izlete, a taj rad se nastavlja. Par Čajka najavio je uspon na najviši vrh Afrike Kilimandžaro.

Markacijska sekcija obilježila je više staza, a ukupno brine o 23 staze u dužini od 74,6 kilometara. Potpredsjednik društva Damir Matoković govorio je o planu rada za ovu godinu ističući da se nastavlja više tradicionalnih aktivnosti.

-Pripremamo više izleta u suradnji sa drugim slavonskim društvima, a uz redovne izlete kroz mjesece organiziraju se i pohodi u druge krajeve kao npr. Na Ivanščicu,  istru, Arboretum Lisičine, Petrov Vrh, Petrinju, Srednji Velebit, Frušku goru i drugo. Za 20. ožujka se pripremaju 30. Papučki jaglaci, a najavljen je dolazak planinara iz susjednih zemalja – istakao je Matoković.

Uz sve to imat će radne akcije na održavanju planinarskog doma Lapjak i kuće na Trišnjici.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.