Planinari požeškog Sokolovca u čast pogibije branitelja sudjelovali na 22. Memorijalnom pohodu na Anđinu baraku

Autor: Jelenko Topić

Već tradicionalno planinari Sokolovca iz požege odlaze na Memorijalni pohod na Anđinu baraku koji se održava u spomen poginulim hrvatskim braniteljima na koji su svoje živote položili na oltar Domovine 2. prosinca 1991. godine na Papuku.

Planinarska družina se okupila s brojnim planinarskim društvima iz Slavonije i Požeštine kod crkve Sv. Augustina u Velikoj. Prilikom dolaska sve okupljene je očekivala okrjepa i topli čaj, te pozdravna riječ organizatora i pokrovitelja ovog pohoda.

Sudionici su krenuli dobro poznatom stazom koja je vodila pored Veličkog grada i vrha Lapjaka najljepšim predjelima Papuka do spomen obilježja stradalim bojovnicima.

Svi okupljeni mogli su uživati u prekrasnim vidicima te prolazeći prosjekama i cestama u prirodi koju nudi Papuk u ovo doba godine.

Poprilično blatni izletnici su došli do spomenika na Anđinoj baraci gdje su se svi zajedno pomolili i zapalili svijeće odajući dužno poštovanje poginulim braniteljima.

Krenuvši prema Nevoljašu planinari su morali gaziti poprilično duboko blato te izbjegavati brojne prepreke na stazi. Kod Planinarske kuće Jezerce na Nevoljašu organizatori pohoda Planinarsko  društvo Mališćak iz Velike pripremili su odmor i degustaciju slavonskih proizvoda.

Tom prilikom su se mogli konzumirati tradicionalni domaći kruh i mast s čvarcima, te kuhano vino i čaj.

Zajednički zaključak svih sudionika je bio da se vide u vooj prigodi i iduće godine.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek