Planinari požeškog Sokolovca Požega nakon dočeka Nove godine pohodili Trišnjicu [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Nakon stanke tijekom dvije pandemijske godine članovi Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege u svom Planinarskom domu Lapjak u Velikoj ponovno su organizirali tradicionalni doček Nove godine. Veliki broj članova društva te simpatizera odlučila je najveseliju noć u godini provesti u legendarnom objektu koji ima tradiciju brojnih dočeka.

Na stolovima su se nalazila tradicionalna slavonska jela te izabrana pića ovoga kraja koja nisu ostavila ravnodušnim nikoga od gostiju. Uz ples i  vesele pjesme planinari su ušli u Novu godinu puni optimizma da ostvare još jednu uspješnu planinarsku godinu u kojoj se slavi 125 godina postojanja Sokolovca.

U prvom danu ove godine po dugogodišnjoj praksi planinari su krenuli u pohod na Planinarsku kuću Trišnjica u srcu Papuka. Iz raznih smjerova planinari su dolazili te kroz ovaj prvi planinarski pohod u kalendarskoj godini pozdravili godinu u njenom početku.

Na odredištu su se pripremale brojne planinarske delicije počevši od tradicionalnih kobasica te slanine na štapu. Uz vrhunske kapljice vina nazdravljalo se Novoj godini. Već po ustaljenoj praksi supruga najstarijeg člana i planinara Drage Tomića gospođa Nada pripremila je tradicionalnu baklavu koja je bila pravi gastro izazov za sve one koji vole slastice ovakve vrste.

Nakon zajedničkog fotografiranja ponovno raznim planinarskim putevima i stazama planinari su krenuli do Starog kamenoloma gdje su bili ostavili automobile. Uz krilaticu da umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje požeški planinari su poslali poruku mira, sreće i ljubavi svim žiteljima Požeško-slavonske županije, te želje za sve najbolje u 2023. godini.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek