Planinari požeškog Sokolovca na tradicionalnom pohodu Lipanj u Lipiku /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Na poziv prijatelja iz Planinarskog društva Lipa iz Lipika planinari požeškog Sokolovca su se uključili na njihov tradicionalni planinarski pohod Lipanj u Lipiku.  Nakon gotovo sat vremena vožnje došli su do svoga odredišta i mjesta okupljanja u Lipičkom parku kod Jelkinog brijega.

Tu je organiziran planinarski doručak, a organizatori su pozdravili sudionike i predstavili program. Automobilima se krenulo do sela Skenderovci gdje je sve izletnike očekivalo iznenađenje. Vožnjom turističkim vlakićem od navedenog mjesta planinari su uživali u prekrasnim pogledima na planinu Psunj sve do dolaska u mjesto Šeovica gdje je bio planiran početak pohoda.

Planinarska tura je vodila od mjesta Šeovica  pa Cvijinom  stazom preko Begovača do skloništa Točkica. Navedenu stazu planinari su svladali za oko pet sati hoda. Planinarska družina je prolazila najljepšim predjelima Psunja te je uživala u ljetnim temperaturama koje su se penjale do 32 stupnja. Šuma je mirisala na dolazak ljeta te se osjetila velika sparina u zraku dok je biljni svijet bio u punom obujmu.

Došavši na planirani cilj organizator je pripremio vrhunski planinarski grah, te obilje  napitaka kako bi se izbjegla dehidracija.

Nakon ručka slijedio je odmor, druženje i dogovori za jesen. Zaključak je da dogodine se pohod sigurno ponavlja. Koordinator izleta je bio predsjednik Sokolovca Bruno Horvat.

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek