Planinari požeškog Sokolovca izlet posvetili preminulim članovima

Autor: Jelenko Topić

Izletom za sve članove Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege koji su preminuli od osnivanja društva do danas, koji se održao ovog vikenda, prisjetili su se svih onih koji su utkali svoje vrijeme, ljubav i rad za to društvo, te preminulih hrvatskih branitelja.

Prije pohoda na izlet izaslanstvo Sokolovca na groblju Sv. Ilije kod križa položilo je cvijeće i zapalilo svijeće na trajno sjećanje i uspomenu. Nakon zajedničke molitve krenulo se na pohod.

Na izlet nepoznatim i poznatim stazama Požeške gore požeški planinari krenuli su iza hotela Grgin dol kroz gustiš i to je bio jedan od nepoznatih dijelova te planine za većinu ovdašnjih planinara.

Nakon toga prošli su pokraj rezidencije Kalužnik i došli do kapelice sv. Vida. Nastavili su prema polju lavande, a zaustavili su se kod planinarskog prijatelja Zdravka Bartošeka kod njegove hacijende Smajlić, te se okrijepili toplim napitkom.
Potom su išli do spusta na lokalitetu Iskrica, popeli se natrag, te napravili stanku za ručak i poslije se nepoznatom stazom spustili na cestu prema Seocima. Veselo društvance se spustilo na Trg sv. Trojstva.

Do sljedećeg izleta članovi Društva pozvali su sugrađane da im se pridruže u otkrivanju svoga zavičaja. Vodič izleta je bio iskusni planinar Predrag Livak.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek