Planinari “Gojzerice” pozivaju vas na Obiteljski izlet: Prošetajte u nedjelju s nama Požeškom gorom!

Autor: D.K.

Koliko ste puta htjeli prošetati obližnjim brdima, ali niste imali društvo? Evo prilike da to i napravite.

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica, Požega organizira Obiteljski izlet na Požešku goru. Povod je dakako, Dan grada Požege – Grgurevo.

– Htjeli smo kao društvo pokloniti nešto svojim sugrađanima. Obiteljski izlet je idealna prilika da i oni koji nemaju naviku hodanja, a željeli bi, s nama naprave svoje prve planinarske korake – kaže nam Ivan Papac, dopredsjednik Gojzerice, dugogodišnji planinar i ujedno HGSS-ovac.

– Gotovo svi u “Gojzerici” imamo djecu. Kad god je prilika, vodimo ih s nama na planinarenje i neki od njih imaju “pod nogama” papučke vrhove pa čak i Kalnik, Velebit….. Na nama je da djecu animiramo jer boravak u prirodu itekako je važan, a ujedno se sklapaju nova prijateljstva – dodaje Papac.

Obiteljski izlet na Požešku goru je sutra, u nedjelju 11. ožujka. Polazak je ispred Gradske kuće u 9,15 sati. Staza je lagana, ali zanimljiva.

– Idemo prema Grginom dolu, prolazimo Vinogradarskim putem gdje nam se pružaju lijepi vidici na južnu i sjevernu stranu Požeške gore. Pored kapelice sv. Vida nastavljamo prema Seocima i spuštamo se Fratrovicom prema Trgu Sv. Trojstva otkud smo i krenuli. Tura je lagana i prilagođena djeci, a trajanje je oko tri sata. Pozivamo stoga sve obitelji s djecom, ne samo planinare, da nam se pridruže. Obujte udobnu obuću, obucite se slojevito jer će temperature biti čak do 18 stupnjeva i svakako u ruksaku ponesite dovoljno vode i poneki slatkiš za “motivaciju” – pozvao je vodič Obiteljskog izleta Ivan Papac.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88