Planinari “Gojzerice” pozivaju vas na Obiteljski izlet: Prošetajte u nedjelju s nama Požeškom gorom!

Koliko ste puta htjeli prošetati obližnjim brdima, ali niste imali društvo? Evo prilike da to i napravite.

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica, Požega organizira Obiteljski izlet na Požešku goru. Povod je dakako, Dan grada Požege – Grgurevo.

– Htjeli smo kao društvo pokloniti nešto svojim sugrađanima. Obiteljski izlet je idealna prilika da i oni koji nemaju naviku hodanja, a željeli bi, s nama naprave svoje prve planinarske korake – kaže nam Ivan Papac, dopredsjednik Gojzerice, dugogodišnji planinar i ujedno HGSS-ovac.

– Gotovo svi u “Gojzerici” imamo djecu. Kad god je prilika, vodimo ih s nama na planinarenje i neki od njih imaju “pod nogama” papučke vrhove pa čak i Kalnik, Velebit….. Na nama je da djecu animiramo jer boravak u prirodu itekako je važan, a ujedno se sklapaju nova prijateljstva – dodaje Papac.

Obiteljski izlet na Požešku goru je sutra, u nedjelju 11. ožujka. Polazak je ispred Gradske kuće u 9,15 sati. Staza je lagana, ali zanimljiva.

– Idemo prema Grginom dolu, prolazimo Vinogradarskim putem gdje nam se pružaju lijepi vidici na južnu i sjevernu stranu Požeške gore. Pored kapelice sv. Vida nastavljamo prema Seocima i spuštamo se Fratrovicom prema Trgu Sv. Trojstva otkud smo i krenuli. Tura je lagana i prilagođena djeci, a trajanje je oko tri sata. Pozivamo stoga sve obitelji s djecom, ne samo planinare, da nam se pridruže. Obujte udobnu obuću, obucite se slojevito jer će temperature biti čak do 18 stupnjeva i svakako u ruksaku ponesite dovoljno vode i poneki slatkiš za “motivaciju” – pozvao je vodič Obiteljskog izleta Ivan Papac.

0 Comment