Pjevači veličke “Ledene berbe” gostovali na susretu pjevačkih skupina u Mađarskoj, a tamošnji pjevači zapjevali njihovu pjesmu

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Mješovita pjevačka skupina i svirači “Ledena berba” iz Velike, koja djeluje u sklopu Matice umirovljenika veličke općine, gostovali su u susjednoj Mađarskoj gdje su u mjestu Kačmar nastupili na prvom Susretu hrvatskih pjevačkih skupina. Veličane je predstavljalo deset pjevača i dva svirača pod vodstvom njihovog umjetničkog voditelja Konrada Katića.

Oni su se predstavili sa šest svojih pjesama koje su objavljene na njihova dva albuma, a napisao ih je i uglazbio upravo Konrad Katić.

Zanimljivo je da je jedna tamošnja pjevačka skupina tijekom svoga nastupa izvela jednu pjesmu “Ledene berbe” objavljenu na njihovom nosaču zvuka što potvrđuje da ta objava ima široki odjek ne samo u našoj glazbenoj javnosti već i među našim ljudima u susjednim zemljama.

Nastup Veličana bio je uspješan i izuzetno dobro primljen pa su nagrađeni dugotrajnim pljeskom posjetitelja.

Nastup “Ledene berbe” je rezultat višegodišnje suradnje pjevačke skupine iz Kačmara sa Kuklturno-umjetničkim društvom “Ivan Goran Kovačić” iz Velike, a oni su više puta nastupili na veličkoj smotri folklora “Čuvajmo običaje zavičaja”. Uz “Ledenu berbu” u Mađarskoj je bio dio rukovodstva veličkog KUD-a.

Foto: K.K.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot