PJESNIKU U ČAST – Vijenac i nezaboravni stihovi kod rodne kuće Dobriše Cesarića

Autor: S.P.

Polaganjem vijenca na rodnu kuću Dobriše Cesarića u Požegi, u organizaciji osnovne škole koja nosi pjesnikovo ime, Požežani su se prisjetili velikana hrvatske riječi.

Učenici i djelatnici OŠ Dobriša Cesarić kulturno-umjetničkim programom i polaganjem vijenca na pjesnikovu rodnu kuću, svečano su započeli višednevni školski projekt “Cesarić u Cesariću”. Naime, već 17. godinu zaredom u ovoj požeškoj školi provodi se projekt kojim kroz različite radionice i druge nastavne i izvannastavne aktivnosti u povodu obljetnice Cesarićeva rođenja žele svoje učenike upoznati s njegovim likom i djelom.

Ove godine, kako je rečeno, pripremljena je i prigodna izložba u suradnji s Gradskim muzejom požega i Arhovom, a uspotavljena je i online suradnja s dvije škole koje nose pjesnikovo ime iz Zagreba i Osijeka. U ime Požeško-slavonske županije polaganju vijenaca prisustvovala je savjetnica za kulturu Ana Pirović, a stihove koji su neizostavni dio hrvatske književnosti čitale su članice školske literarne skupina pod vodstvom mentorice Branke Đimoti- Zima.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek