Pjesnik Vladimir Bajt objavio zbirku stihova „Slavonija u mom srcu“

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Stvarajući stihove desetak godina umirovljeni Vladimir Bajt, inženjer medicinske radiologije iz Pleternice, koji je dugi niz godina radio u inozemstvu, objavio je vlastitu zbirku pjesama „Slavonija u mom srcu“, a ilustrirana je njegovim slikama jer se on bavi i slikarstvom ponajviše radeći ulja na platnu sa krajolicima svoga kraja.

Zbirka sa oko 60 pjesama svečano je predstavljena u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

-Slavonija mi je sve, više od pola života sam proveo izvan naše zemlje, no moj kraj mi je uvijek u srcu- kazao je autor zbirke Vladimir Bajt izrazivši nadu da će još neke od ovih pjesama biti uglazbljene.

Do sada ih je uglazbljeno sedam za koje su glazbu uz Bajta, napisali Zvjezdan Marjanović, Veljko Valentin Škorvaga, Damjan Pirović i drugi, izvedene su na festivalima „Zlatne žice Slavonije“ u Požegi, „Brodfest“ u Slavonskom Brodu i „Zlatni glas zlatne doline“ u Kaptolu, a izvođači su im bili Stjepan Jeršek Štef, Stjepan Japarić, Veličke legende i drugi.

-Sretan sam što su ovdje ljudi koji stvaraju i vole pisanu riječ – kazao je zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić izrazivši zahvalu Bajtu za ove uratke. U programu je sudjelovao požeški šansonjer sa gitarom Nenad Vlašić.

-Uz pjesme ljubav autoru su slike pejzaža, a tematika svega je njegov rodni kraj – kazao je predstavljajući zbirku Franjo Novak, ravnatelj pleterničke knjižnice.

Tijekom promocije stihove iz zbirke uz autora čitale su Dorotea Valenta i Jasna Kajtar, a reproducirane su i uglazbljene Bajtove pjesme uz projekciju njihovih video spotova.

-Prije 20 godina upoznao sam gospodina Bajta i njegovo umjetničko stvaralaštvo, od tada dobro surađujemo zbog čega sam sretan i ponosan – kazao je Zvjezdan Marjanović Zveki, koji je za većinu Bajtovih pjesama napisao i aranžmane.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: