Pjesnici požeškog kraja sudjelovali na „Pjesničkom maratonu“, koji u Sesvetama okuplja autore iz cijele zemlje /FOTO/

Autor: DK

Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić” sudjelovala je na  “Pjesničkom maratonu” u Sesvetama kod Zagreba. Naime, Knjižnica Sesvete koja je u sklopu Gradskih knjižnica Zagreb, organizira već 12. godinu za redom okupljanje  pjesnika iz cijele Hrvatske, kako renomiranih i poznatih pjesničkih imena, tako i onih koji to tek postaju, ali i pjesnika koji se predstavljaju samostalno ili u okviru svojih udruga. 

Pjesnici čitanjem, predstavljanjem, izvođenjem ili kazivanjem svoje poezije dugo u noć, uz kratka druženja u stankama čine jedinstvenu manifestaciju “Pjesnički maraton”. Kao počasno mjesto ove godine u Republici stiha, kako nazivaju Knjižnicu Sesvete, na Stihotronu nalazi se  suvremeni hrvatski pjesnik Enes Kišević, koji je sudjelovao pratio sve prisutne izvođače.  

Ove godine  u Knjižnici Sesvete sudjelovalo je 65 pjesnika, a Udruga “Matko Peić” s vinarom Marinkom Markotom, zaljubljenikom u poeziju, predstavljena je kao poseban gost. Tako su  svoje stihove predstavili Marija Iličić, Dragutin Kepić, Davor Zakšek, Kata Tutić, Željka Rezo, Irena Ivetić, Senka Rendulić Slivar  i Ivan Abibović, dok su se Ana Pirović i Marinko Markota predstavili na svoj osebujan način govoreći poeziju drugih pjesnika pa i na španjolskom. 

Franjo Novak pozdravio je domaćina ravnatelja knjižnice sesvete Ivana Babića, kolegu u poslu i struci kratkim crticama iz života, a tajnica Udruge Melita Grgić je pozdravila domaćine i sve prisutne ispred požeških gostiju.

Ovim nastupom članovi Udruge svojom raznovrsnošću stihova uspješno su predstavili sebe i Udrugu, što je toplo pozdravio i sam Enes Kišević. Potporu ovom gostovanju pjesnika dao je grad Požega.

Uz Udrugu “Matko Peić” kao posebni gosti predstavljeni su i pjesnici portala “Hrvatski glas“ iz Berlina, pjesnici “Književnog kulturnog lifta” Knjižnice Jelkovec, te glumačka radionica Zvonka Zečevića “Tijelo – glas – riječ” iz Varaždina. 

Glazbeno je manifestaciju podržao glazbeni trio “Ivan Kapec Band”, koji su kao jazz glazbenici ove godine nominirani za nagradu “Porin”.   

Foto: MM [FGAL id=255387]

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića