Pjesmu koju je na “Aurea festu pjevala Viktorija Kulišić napisala Pleterničanka Jasminka Blašković: “Stihovi govore o kćeri i sinu u vrijeme raseljavanja Slavonije”

Autor: DK

POŽEGA/PLETERNICA –Tamburašku  pjesmu „Kćer ravnice“ na završnoj večeri ovogodišnjeg „Aurea festa“ u Požegi tj. na „Zlatnim žicama Slavonije“ donijela je izvrsnom izvedbom poznata solistica Viktorija Kulišić Đenka. Malo je poznato da je stihove za tu pjesmu napisala Jasminka Blašković iz Pleternice, a uglazbio ih je poznati skladatelj Darko Ergotić iz Slavonskih lola.

-Ljubav prema Slavoniji i ovom lijepom kraju prenijela mi je još u ranom djetinjstvu moja baka Kata- kazala nam je Jasminka ponosna što je njena pjesma izvedena na ovako velikoj glazbenoj priredbi i objavljena na dvostrukom festivalskom albumu u izdanju Croatia recordsa iz Zagreba. To joj je bez sumnje priznanje za dugogodišnje pisanje pjesama koje eto sada nakon uglazbljivanja može čuti veliki krug čitatelja i slušatelja tj. ljubitelja Slavonije i lijepih tamburaških pjesama.

Jasminka Blašković, autorica pjesme

-To je izuzetno lijep tekst. Stihovi kažu da će kćer ravnice, koja je opjevana u ovoj pjesmi, dati Slavoniji kćer i sina što ima puno simbolike i značenja u ovo teško i turobno vrijeme kada se naša Slavonija na žalost svih nas uveliko raseljava – kazala nam je o toj skladbi Viktorija Kulišić Đenka nakon nastupa na festivalskoj pozornici u središtu Požege pred brojnim gledateljstvom.

Ovo je druga pjesma koju je napisala Jasminka Blašković, a uglazbljena je što znači da ima verziju s pjevanjem. Podsjećamo prva joj je uglazbljena pjesma „Dušu svoju nikom ne prodajem“ koju je na Festivalu šokačke pisme u siječnju ove godine u Županji izveo  Boris Ćiro Gašparac, a za nju je glazbu napisao vrsni skladatelj rođeni Slavonac, a sada na radu u Zagrebu Ivica Plivelić Iva.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: