“Pjesmom u jesen” – 13. smotra folklora u Jakšiću (foto galerija)

Autor: Požega Portal

DSC_0450 (Small)JAKŠIĆ  – Pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i općine Jakšić u organizaciji HKUD ”Slavonija” iz Jakšića organizirana je dvodnevna kulturna manifestacija 13. smotra folklora koja je ove godine poprimila međunarodni karakter dolaskom dvaju društava iz inozemstva, Mađarske i BiH.

Uz brojne mještane i goste smotri folklora su nazočili i visoki uzvanici, čelnici županije Požeško-slavonske, župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem.

Na svojstven način župan Tomašević je pozdravio sve nazočne poručivši da ne smijemo zaboraviti našu tradiciju i ono što su nam ostavili na čuvanje naši stari. Ponosan je bio i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević koji je izrazio zadovoljstvo dolaskom brojnih gostiju i prijatelja s kojima se njeguje prijateljstvo.

Na ovogodišnjoj smotri su nastupili kulturno-umjetnička društva iz Jajca (BiH), Ličkog Lešća, Privlake, Stupnika, kraj Zagreba, Širokog Brijega (BiH), Starih Jankovaca i Oriovca te kao domaćini KUD Slavonija iz Jakšića. Uz KUD-ove nastupili su i članovi Matice Slovačke iz Jakšića te Udruga za očuvanje baštine Slavonika iz Našica koje se predstavila kroz modnu reviju.

Smotri folklora prethodila je povorka sa konjskim zapregama konjogojstvenih udruga “Vallis Aurea” iz Pleternice i Požege.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »