Pjesmom u jesen: Mali folkloraši oduševili brojnu publiku /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – I ove su se godine brojni posjetitelji okupili na dječjoj smotri folklora održanoj u sklopu manifestacije „Pjesmom u jesen“ koja je u Jakšiću održana 15.-u godinu za redom.

Smotra je održana na igralištu OŠ „Mladost“ Jakšić, a mlade su izvođače i ovaj puta u njihovom nastupu došli podržati roditelji, braća i sestre, ali i brojni drugi Jakšićani. Sunčano nedjeljno poslijepodne proveli su tako uz pjesmu i ples te bogatstvo nošnji kulturno-umjetničkih društava koja itekako drže do podmlatka prenoseći običaje, pjesme i plesove s koljena na koljeno.

na smotri Dječjih skupina nastupili su domaćini HKUD Slavonija Jakšić, M.S. Kukučin – Kuntarić Jakšić, Limena glazba Jakšić, KUD Rešetari, KUD “Manuel” Feričanci, KUD “Zagoci” Beljevina, KUD “Trenk” Nova Gradiška, KUD “Ivo Čakalić” Kaptol i Ukpd “Ukrajina” Slavonski Brod.

Dan ranije održana je svečani mimohod i nastup kulturno-umjetničkih društava iz različitih dijelova Hrvatske te po prvi puta i Jakšićka fišijada koja je okupila 20 natjecatelja.

/Foto: D.Mirković /

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot