Pjesmom u jesen: Mali folkloraši oduševili brojnu publiku /FOTO GALERIJA/

JAKŠIĆ – I ove su se godine brojni posjetitelji okupili na dječjoj smotri folklora održanoj u sklopu manifestacije „Pjesmom u jesen“ koja je u Jakšiću održana 15.-u godinu za redom.

Smotra je održana na igralištu OŠ „Mladost“ Jakšić, a mlade su izvođače i ovaj puta u njihovom nastupu došli podržati roditelji, braća i sestre, ali i brojni drugi Jakšićani. Sunčano nedjeljno poslijepodne proveli su tako uz pjesmu i ples te bogatstvo nošnji kulturno-umjetničkih društava koja itekako drže do podmlatka prenoseći običaje, pjesme i plesove s koljena na koljeno.

na smotri Dječjih skupina nastupili su domaćini HKUD Slavonija Jakšić, M.S. Kukučin – Kuntarić Jakšić, Limena glazba Jakšić, KUD Rešetari, KUD “Manuel” Feričanci, KUD “Zagoci” Beljevina, KUD “Trenk” Nova Gradiška, KUD “Ivo Čakalić” Kaptol i Ukpd “Ukrajina” Slavonski Brod.

Dan ranije održana je svečani mimohod i nastup kulturno-umjetničkih društava iz različitih dijelova Hrvatske te po prvi puta i Jakšićka fišijada koja je okupila 20 natjecatelja.

/Foto: D.Mirković /

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

0 Comment