Pjesme, plesovi i običaji svojih krajeva u narodnim nošnjama na amfiteatru Zelene lagune u Rajsavcu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Na amfiteatru Zelene lagune u Rajsavcu održana je tradicionalna 15. po redu običajna priredba Slovaci Slovacima. Uz priredbu je upriličena deseta Likovna kolonija slikara i kipara koja svake godine tu okuplja likovnjake iz naše i susjednih zemalja.

Uz brojne goste i uzvanike između ostalih su bili zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević koji su svima poželjeli dorodošlicu.

Organizator je bila Matica slovačka Kukučin Kuntarić, a pokrovitelji Savjet za nacionalne manjine RH, savez Slovaka u RH, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH, općina Jakšić i Turistička zajednica Zlatni Papuk.  

Uz jakšićke Slovake u programu su nastupili Matica slovačka Ilok i Udruga Ludovit Štur, zatim Češke besede iz Hercegovca, Kaptola i Bjeliševca, HKUD Slavonija iz Jakšića, Puhačka glazba Jakšić i Mješoviti pjevački zbor jakšićke Matice umirovljenika.

Domaćini i gosti izveli su pjesme, plesove i običaje svojih krajeva, dakako odjeveni u narodne nošnje čime će pokazati bogatstvo svoje baštine.

Prigodan poklon na manifestaciji je uručen mjesnom jakšičkom župniku vlč. Tihomiru Bilešiću koji nakon sedam godina vršenja službe i podržavanja svih manifestacija na području Župe Jakšić odlazi na mjesto županika u Vrbje i Mačkovac.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot