Pjesme Kate Tutić objedinjene u njenoj prvoj zbirci /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Divlja rijeka života naziv je prve zbirke pjesama Kate Tutić iz Požege. Ova neumorna umirovljenica svoje dane upotpunjava pjevajući u zboru Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita i crkvenom zboru, a članica je i Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije Matko Peić.

Pjesme piše od početka 90-tih godina,  a teme crpi iz svakodnevice, životnih situacija, ali i iz snažnih osjećaja prema obitelji, zavičaju, religiji. Kako je sama rekla njeno učlanjenje i podrška koju dobiva od  Udruge Matko Peić ohrabrilo ju je i pomoglo da realizira izdavanje prve zbirke pjesama. 

Promocija zbirke pjesama Kate Tutić održana je u Gradskoj knjižnici Požega, a glazbenu podršku autorici dali su prijatelji iz Vila Velebita, te dvojac iz Grabarja Šljivova grana. Uz Katu stihove su čitali njeni unuci Mirna Tutić, Moreno Mijatović i Sanela Škoda, te članovi udruga Matko Peić i Vila Velebita. Posebnu podršku autorica je dobila od članova Zavičajnog kuba Žeravac iz Sl. Broda, koji su je pozvali da promociju održi u samom Žeravcu pokraj Dervente u Bosni i Hercegovini, odakle ona potječe. 

   

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88