Pjesme iz susjednih zemalja stižu za ovogodišnji kaptolački festival „Zlatni glas zlatne doline“

Autor: DK

Natječaj za slanje novih pjesama za 45. festival „Zlatni  glas zlatne doline 2019.“, koji će se održati 10. svibnja u dvorani kaptolačkog Vatrogasnog doma traje je do 20. ožujka, a već pristižu nove još neobjavljene skladbe. Pripreme za tu glazbenu priredbu, koja svake godine diže organizacijsku razinu i donosi tamburaške pjesme po ukusu ljubitelja tamburaške glazbe, uveliko traju.

Kako je poznato organizator je općina Kaptol u suradnji sa Udrugom za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege, a Kaptolčani su prije nekoliko godina zaštitili ime i vizualni identitet festivala. Od 2009. godine na festivalu se izvode nove do tada neobjavljene pjesme. Medijski pokrovitelji festivala su portal pozega.eu i Kronika požeško-slavonska, te još petnaestak medija uključujući i televizije.

-Uz ovogodišnji jubilej 45 godina od održavanja prvog festivala i 10 godine njegove koncepcije sa izvođenjem novih pjesama novost je da će on imati međunarodni karakter jer će nastupati izvođači iz susjednih zemalja– kazao nam je predsjednik Organizacijskog odbora Mile Pavičić, koji je načelnik općine Kaptol.  

Dogovoreno je, što se već i ostvaruje jer pristižu pjesme, da na „Zlatnom glasu zlatne doline 2019.“ nastupe sa svojim pjesmama izvođači iz Bosne i Hercegovine, te Srbije tj. s područja Vojvodine, a po izričaju će to biti skladbe bliske koncepciji priredbe uz naglasak na tamburaške pjesme s primjesom starogradskog ili narodnog zvuka ovih prostora.

Usporedo sa takvim aktivnostima dogovara se i šire medijsko praćenje festivala s posebnim naglaskom na TV stanice. Uz dosadašnjih više od deset televizija iz Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, ove će se taj broj povećati posebice u Vojvodini.

Kako smo pisali ove godine bit će objavljen redovan festivalski album sa dvadesetak novih pjesama, ali i još jedan album sa isto toliko skladbi izvedenih  otkada je krenulo izvođenje vlastitih skladbi za ovu priredbu. Bit će to pobjedničke pjesme, te one koje su najviše zaživjele među slušateljima i u eteru radio-postaja.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: