Pjesma „Grgur“ uz Dan grada dobila i svoje video izdanje snimljeno na dva najljepša požeška trga /VIDEO/

Autor: Jelenko Topić

Godinu dana nakon što je dugogodišnji požeški svirač Dragutin Mikić(61) napisao i uglazbio svoju prvu pjesmu pod nazivom „Grgur“, koja je svojevrsna tamburaška himna Grgurevu i gradu Požegi, ona je dobila i svoje video izdanje.

Proteklih dana snimljen je video spot, a najveći dio kadrova je načinjen na Trgu svetog Trojstva, te Trgu sveteTerezije, gdje se nalazi spomenik fra Luki Imbrišimoviću Sokolu, predvodniku borbe Požežana protiv Osmanlija na brdu Sokolovac.

-Spot je snimila i montirala ekipa Poljoprivredne televizije, a snimatelji su bili Marijo Kovačević i Marin Kemper, a uz izvođača Dragutina Mikića u njemu je nastupio tamburaški sastav Požeškog tamburaškog orkestra kojega vodi Robert Vojvodić Bekrija.

Pjesma„Grgur“ govori o proslavi Grgureva, gradu i njegovim ljepotama, traje 3,5 minute, a snimljena je studiju „Takt“ u Vidovcima ton-majstora Ivice Bumba.

Dragutin Mikić, rođen u Srednjem Lipovcu požeški je umirovljenik, nekadašnji metalski radnik, kroz život je svirao bas gitaru, te pjevao u niz glazbenih sastava ovog kraja kao što su „Fortuna“i „Dilj“, zatim u novogradiškoj „Omegi“ itd.

Ranije je izrazio zahvalu gradonačelniku Darku Puljašiću i županu Alojzu Tomaševiću na potpori da pjesma dođe do slušatelja, a napisana je da bude pjevna i prihvatljiva za ljubitelje tamburaške glazbe.

Spot je postavljen na Youtube pa ga je moguće pogledati. Potporu za snimanje spota dali su ugostiteljski obrt „Antiša“-caffe bar „Dax“ iz Bjelovara, caffe bar „Sportivo“, „Bilburger“, ured elektro-inženjera Darka Maksimovića i caffe bar „Zrinski“(svi iz Požege).

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: