Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Pjesma Dam ti ruku, dam Kutjevčanina Zvonka Šimunovića dobiva video izdanje [FOTO]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Pjesma Dam ti ruku, dam Kutjevčanina Zvonka Šimunovića dobiva video izdanje [FOTO] Požega.eu | Pjesma Dam ti ruku, dam Kutjevčanina Zvonka Šimunovića dobiva video izdanje [FOTO]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kako smo pisali umirovljeni profesor fizičke kulture iz Kutjeva Zvonko Šimunović snimio je dvije pjesme kojima je on autor glazbe i teksta. U mladosti je nastupio na čak 26 festivala pjevača-amatera u gradovima i većim mjestima na širem području bivše države, točnije od Krapine do Sarajeva, te osvojio niz nagrada. Više puta je pjevao i na kaptolačkom Zlatnom glas Zlatne doline pobravši pobjede i naklonost ljubitelja dobrih pjesama.

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina osnovao je glazbeni sastav Orion u kojemu je bio pjevač i imao niz nastupa.

Glazbenu darovitost osim pjevanja dokazao je proteklih mjeseci snimanjem pjesama ljubavne tematike Nisu nam dali i Dam ti ruku, dam koje su u tonskom studiju odsvirali vrsni glazbenici požeškog kraja Nikica Oberan, Mata Malunović, Mata Pavić, Ivica Mumba, Mihael Bumba i drugi.

Ovih dana u restoranu Ribarska kuća u Lukaču vlasnika Pavla Bošnjaka snimljen je materijal za video spot pjesme Dam ti ruku, dam, a po scenariju Marija Brusa snimatelji su bili sam Brus i Marin Kemper.  Tijekom tog snimanja svirali su Mata Malunović, Nikica Oberan i Ivica Bumba. Slijedi završna obrada i montaža video uratka koji će biti postavljen na internet, te upućen na emitiranje našim televizijama.

Potporu Šimunovićevom glazbenom stvaralaštvu dali su Grad Kutjevo, tvrtka Oroz Pharm iz Požege i Restoran Ribarska kuća. Zvonko najavljuje snimanje treće  skladbe, a bit će ih još tako da će uskoro biti materijala za vlastiti album.

Foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.