Pileći paprikaš, te pile i patka sa ražnja-specijaliteti prve priredbe „Iššijada“ 20. listopada u Ruševu

Autor: Jelenko Topić

BIT ĆE TO ZANIMLJIVO ZA GURMANE LJUBITELJE STARIH JELA

RUŠEVO – Želeći poticati uzgoj domaće peradi i spravljanje nekadašnjih jela toga kraja članovi Udruge „Put-istina i život“ iz ovog sela pripremaju 20. ovog mjeseca na lokaciji Dudinjak pokraj tamošnjeg Vatrogasnog doma prvu gastronomsku priredbu „Iššijada“, koja će imati i neke sportske sadržaje.

blank

Foto: sbplus.hr

„Svako selo ima svoga jadu, a Ruševo prvu Iššijadu“ – slogan je koji su smislili Ruševljani o toj priredbi u sklopu koje će se kušati nekoliko domaćih specijaliteta pripremljenih od mesa peradi.

-Od 10 sati bi bilo natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša, svaki natjecatelj bi od organizatora dobio pile težine oko dva kilograma, a on bi dopremio kotlić i začine, te bi oko13 sati odlukom ocjenjivačkog suda proglasili pobjednika – kaže inicijator priredbe Ivan Brkanovićiz Udruge „Put“, te dodaje da bi se usporedo s time na ražnju pekli pilići i patke što bi posjetitelji mogli degustirati zajedno sa domaćom rakijom i kruhom iz krušne peći.

Tijekom dana tu bi svirala glazba uživo, a u sportskom dijelu bi imali turnir u samostrelu kojemu bi nazočili državni reprezentativci u tom sportu, te upoznali sudionike sa načinom gađanja, a organizirali bi i natjecanje u obaranju ruku i to na profesionalnom stolu za tu namjenu.

Donacijom za aktivnosti Udruge u iznosu od 10 kuna posjetitelji će kušati pileći paprikaš, a za 15 kuna dobivaju četvrtinu pečenog pileta u što je uključena degustacija domaće rakije.

Prijave za sudjelovanje na navedenim natjecanjima moguće su putem mobitela 098 182-4471(Ivan Brkanović) i 095 525-4065  (Blaž Arežina), te e-maila Udruge „Put“ udruga.put.rusevo@gmail.com

Foto: Ilustracija

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića