Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Petrol ima tri benzinske pumpe u Požegi jer je preuzeo Crodux derivate – hoće li one opstati?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Petrol ima tri benzinske pumpe u Požegi jer je preuzeo Crodux derivate – hoće li one opstati? Požega.eu | Petrol ima tri benzinske pumpe u Požegi jer je preuzeo Crodux derivate – hoće li one opstati?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Slovenska tvrtka Petrol je dva mjeseca prije roka završila pravno pripajanje Crodux derivata dva tvrtki Petrol d. o. o. Zagreb, čime je Petrol postao drugi najveći opskrbljivač naftnim derivatima u našoj zemlji. Promjenu vlasništva odobrila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a tvrtka  Crodux derivati dva prestala je s radom jer je poslovanje, zajedno sa svom imovinom i obvezama, preneseno je na društvo Petrol.

Petrol je 12. siječnja 2021. godine potpisao ugovor o kupoprodaji stopostotnog poslovnog udjela u tvrtki Crodux derivati dva, do tada u vlasništvu Ivana Čermaka, a transakcija kupnje provedena je 6. listopada 2021. godine.

Preuzimanjem Crodux derivata dva grupa Petrol dobila je još 93 benzinske pumpe, a sa svojih 109 postaja, sada ima ukupno 202 prodajna mjesta u Hrvatskoj, pa im je tržišni udio povećan s 13 na 23 posto. Bez obzira na pravno spajanje poduzeća zadržat će robnu marku Crodux jer žele iskoristiti njenu snagu i ugled na hrvatskom tržištu. Crodux zapošljava 1150 radnika.

U sadašnjem trenutku nije izvjesno što će se dogoditi jer Petrol ovim potezom postaje vlasnik tri benzinske pumpe u Požegi. Ranije su svoju crpku u Osječkoj ulici sami sagradili. Crodux pak ima dvije crpke u Požegi i to u Industrijskoj i Osječkoj ulici, a koliko je nama poznato, obje su u iznajmljenim prostorima. Teško je očekivati da će sve to zadržati, pogotovo plaćati najam za dvije lokacije od kojih je jedna smještena nekoliko stotina metara od vlastite Petrolove pumpe!Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.