Pet Požežana donijelo svoje suhomesnate proizvode koje su ocijenili njihovi prijatelji – najbolji su uradci Drage Čakalića i Zorana Andrića /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Drago i Dejan Čakalić, Zoran Andrić, Branko Šutalo i Goran Bartošak okupili su se i donijeli više vrsta suhomesnatih proizvoda koje su sami pripremili prošle jeseni, te ih narezali za degustaciju i ocjenjivanje. Bilo je to po prvi puta priređeno ocjenjivanje na ovakav način, a dogovorili su  se da to postane tradicija.

Bilo je tu kobasica, kulenovih seka, kulena, švargla, slanine, suhe vratine i krvavica. Uz ove proizvođače navedenih domaćih delicija kušali su ih njihovi prijatelji okupljeni kod Drage Čakalića među kojima su bili vinari Zlatko Ivanović iz Mitrovca i Ivan Lukačević iz Bekteža, a tom prigodom oni su ih ocijenili.

Jedinstvena je ocjena da su ovi domaći proizvodi izuzetne kvalitete, a bilo ih je spravljenih i od crne slavonske svinje. Zbrajanjem bodova nakon ocjenjivanja utvrđeno je da najbolje kobasice i kulene ima Drago Čakalić, kulenove seke Branko Šutalo, te švargle i slaninu Zoran Andrića.

Ukupnim pobjednikom proglašen je Andrić kojemu je pripao pehar, a drugoplasirani je Drago Čakalić koji je na dar dobio šunku.

Ovo okupljanje bila je prilika za druženje naravno uz odabrana vina domaćina, te vinara Ivanovića i Lukačevića.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88