Od pet područnih škola tri obnovljene kako bi se očuvao njihov status i stvorili bolji uvjeti rada

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Osnovna škola „Mladost“ iz Jakšića proslavila je brojnim svečanostima Dan škole, a nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te načelnik jakšićke općine Ivica Kovačević i njegov zamjenik Mile Barišić.

prof. Boško Obradović, ravnatelj Osnovne škole Mladost Jakšić

Ravnatelj škole Boško Obradović zahvalio je učiteljima i učenicima za zalaganje i postignute rezultate u nastavi i natjecanjima,te im dodijelio priznanja i nagrade.

-Ova školska godina je bila uspješna jer imamo dosta osvojenih visokih mjesta na natjecanjima, a provodi se niz projekata među kojima je najznačajniji „Bonton“ -kazao je Obradović.  Škola sada ima 360 učenika i pet područnih odjela od kojih su obnovljene školske zgrade u tri naselja, te predstoji obnova u još dva radi poboljšanje uvjeta rada u njima, te očuvanja sadašnjeg statusa. Obnovljeno je igralište uz jakšićku školu, a planiraju uređenje kuhinje, kupovinu dijela školskog namještaja itd.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Čestitam na ostvarenim rezultatima, mi smo pratili aktivnosti škole, tako će biti i ubuduće, a nije izostala ni potpora županije- kazao je u pozdravnoj riječi načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević. Slično je poručio i župan.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Vaši djelatnici pripremaju mladost za budućnost, a ponosan sam što predstavljam županiju kao osnivača škole-istakao je Alojz Tomašević i dodao da će projekt „Bonton“ uskoro provoditi i ostale škole na području županije s ciljem poboljšanja međuljudskih odnosa i razumijevanja među osnovcima.

Ovom prigodom u predvorju školske zgrade postavljena je prigodna izložba, a tijekom svečanosti učenici su izveli sadržajan kulturno-umjetnički program.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek