Pet grabaračkih vatrogasaca stekli viša zvanja u vatrogastvu

Autor: Jelenko Topić

Otvarajući jubilarnu 80. godišnju izvještajnu skupštinu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabarje predsjednik Mario Pimpel pozdravio je sudionike te goste Marka Ašenbrenera, županijskog vatrogasnog zapovjednika, Ivana Bašu, predsjednika Vatrogasne zajednice Požeštine, Josipa Ašenbrenera, predstavnika Vatrogasnog centra(VC) Kutjevo i Ivicu Malnara, savjetnika kutjevačkog gradonačelnika. Pimpel je odnedavno predsjednik društva nakon iznenadne smrti Krune Petrovića.

-Zbog ograničenja provodili smo aktivnosti u koordinaciji sa Civilnom zaštitom, sudjelovali na združenoj vježbi VC Kutjevo i na niz priredbi, imali nekoliko  vježbi, oličili vatrogasni dom i prateće prostorije, a  mladež odlazi na državno natjecanje – kazao je u izvješću o radu zapovjednik Mato Ergović dodajući da imaju 120 redovnih članova od čega su 33 operativna i 51 izvršujući. Uz potporu Grada Kutjeva priključili su dom na javnu vodovodnu mrežu.

Programom rada predviđena je nabava kompresora, zaštitne i radne odjeće i obuće, te proširenje spremišta.

Predsjednik Mjesnog odbora Grabarje Zdravko Cipov pohvalio je suradnju sa vatrogascima.

-Ovdje je aktivno i društvo i selo, a posebno se ističete radom sa mladima – kazao je u pozdravnoj riječi Ivan Baša, predsjednik VZ Požeštine. Savjetnik gradonačelnika Malnar najavio je daljnju potporu DVD-u i dodao da su u proračunu uspjeli povećati sredstva za vatrogastvo.

– Imate našu potporu uključujući za proslavu jubileja društva, a ove godine po dva vatrogasca iz Vetova i Grabarja polažu C kategoriju – naglasio je Marko Ašenbrenber, županijski zapovjednik.

Na kraju skupštine Ivan Baša uručio je diplome za stečena zvanja u vatrogastvu, a primili su ih Jakov Polić, Ivan Ergović, Antun Pimpel, Vjekoslav Knajs i Željko Šarić.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88