Pehari i medalje dokaz vrhunskog rada Tonke Pavelić

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Iako gimnastika za široke mase nije osobito popularan sport ime djevojčice Tonke Pavelić, učenice 8 D razreda požeške Osnovne škole Dobriše Cesarića nije nepoznato u ovdašnjoj sportskoj javnosti. Riječ je o vrsnoj gimnastičarki, no dokazala se još u atletici i krosu! Gimnastiku je počela vježbati 2004. godine tj. već sa 3,5 godine starosti, a 2007. je prvi puta nastupila na regionalnom natjecanju u kategoriji limača.

-Ona je odlična učenica, u gimnastici je državni prvak u kategoriji osnovnih škola, a postigla je i niz dobrih klupskih rezultata za našu školu- kaže nam Goran Njavro, profesor tjelesne kulture u OŠ Dobriše Cesarića kod kojega Tonka polazi nastavu već četiri godine. Dodaje da je ona dio atletske ekipe koja je pobjednik županijskog i regionalnog natjecanja.

Gimnastika je očito njena ljubav jer marljivo vježba pod paskom prof. Zlatka Krakera, trenera požeškog GD „Sokol“, a tu je i pomoć njene majke Zdenke koja je također trenerica.

-Greda joj je najdraža sprava i na njoj najviše voli vježbati – kaže majka Zdenka.

Osam puta je nastupila na prvenstvu RH u B programu koji je jako zahtjevan, no Tonka vježba baš taj program. Lani je osvojila peto mjestu u RH i to zbog svega dvije desetinke sekunde, a bila je i ozlijeđena. Uz to lanjske godine je osvojila Međunarodni turnir u Samoboru, a proglašena je sportašicom godina grada Požege u svojoj kategoriji.

Njene vitrine krase sada ukupno četiri pehara, te brojne druge nagrade jer je za tri godine proglašena perspektivnom sportašicom Požege.

Na kraju je osnovnoškolskog obrazovanja pa će vjerojatno otići iz svoga grada. Upisala bi u Varaždinu ili Zagrebu srednju školu za fizioterapeuta, no zbog izuzetno volje i želje za uspjesima i nastupima zasigurno će se u jednom velikom centru uključiti u gimnastičko društvo i nastaviti postizati vrhunske rezultate.

Više iz kategorije