Pedijatrijskom odjelu požeške bolnice donacija 200 tisuća kuna za kupnju opreme

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Za kupnju medicinske opreme, za pedijatrijsku dijagnostiku astme i drugih plućnih bolesti kod djece, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici i načelnici sa područja Požeško – slavonske županije uručili su danas 200 tisuća kuna Općoj županijskoj bolnici Požega. 

-Na inicijativu požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije odlučili su odvojiti dio sredstava za potrebe Odjela pedijatrije naše bolnice. Odlučili smo kako je aparat za dijagnostiku bolesti dišnog sustava kod djece ono što je u ovom trenutku potrebno. Sredstva su već uplaćena, i uskoro očekujemo taj aparat na odjelu – rekao je prof.dr.sc. Željko Glavić ravnatelj Opće županijske bolnice Požega

Kroz Odjel pedijatrije u požeškoj bolnici prođe od 15 do 17 tisuća djece od najranije do adolescentske dobi od kojeg broja djece veliki dio njih pati od bolesti dišnog sustav i alergija.

-U našoj županiji pojavnost astme je oko sedam posto dok je pojavnost alergijskih bolesti oko 22 posto. Ova donacija, koju ćemo iskoristiti za kupnju uređaja koji u sebi kombinira dijagnostiku svih plućnih bolesti, koji je transpotibilan i vrlo učinkovit, značit će puno za oko dvije tisuće djece koja trenutno boluju od dišnih bolesti na našem području – naglasio je prim.mr.sc. Vlado Drkulec, voditelj Odjela pedijatrije.

Prigodom uručivanja vrijednog dara uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića bio je i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, načelnici općina Velike, Kaptola, Jakšića, Brestovca i Čaglina, Vlado Boban, Mile Pavičić, Ivica Kovačević, Zdravko Mandić i Dalibor Bardač, gradonačelnice Pakraca i Pleternice Anamarija Blažević i Antonija Jozić, te gradonačelnici Lipika i Kutjeva, Vinko Kasana i Josip Budimir.

-Ponosan sam i sretan što smo zajedničku želju da nešto učinimo za našu bolnicu, doista i realizirali. Svjesni smo da je svaki odjel u ovoj bolnici važan, no najviše je senzibiliteta za odjel Pedijatrije. Ova sredstva odvojili smo u ime svih građana naših gradova i općina i pravo je zadovoljstvo znati kako će ovakav aparat biti u sustavu ovog odjela – naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je simbolično predao ček u ime svih načelnika i gradonačelnika.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek