PEČENKE KRAJ SAVE: Četiri požeške i jedna velička ekipa pekle prasce na otvorenom prostoru među 131 ekipom iz više zemalja /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

SLAVONSKI BROD / POŽEGA – Ekipe moto-klubova „Požega-promet“, „Indepedent“ i „Tsunami“ iz Požege, te još ekipa caffe bara R1, također iz Požege i MK „Velika“ sudjelovali su na Poloju uz rijeku Savu pokraj Slav. Broda na tradicionalnoj 9. Gastronomsko-turističkoj priredbi „Pečenkijada 2017.“ koju je organizirao MK „Brod“.

-Sudjeluje 131 ekipa, uglavnom bajkera članova moto-klubova, iz svih dijelova RH, te gostujuće iz Vojvodine, Bosne i Hercegovine, te Slovenije, a cilj je da se oni predstave specijalitetima svoga zavičaja kao napr. Dalmatinci delicijama s plodovima mora- kazao nam je Robert Lorenc, tajnik MK „Brod“  dodajući da je na prvoj „Pečenkijadi“ bilo samo 12 ekipa.

Za ekipu „Indepedent“ sa više od deset bajkera i njihovih prijatelja Nikola Poljaković je ispekao prase, a imaju i sedam gostiju iz Pule.

Požeški ugostitelj Željko Galiot je predvodio ekipu svoga caffe bar R1, a priredili su niz specijaliteta koje su donijeli ovdje uključujući internet, TV, jeger mašinu i drugo radi potpunog ugođaja.

Najbrojnija je bila ekipa MK „Tsunami“ iz Požege na čelu s predsjednikom Robertom Krstanovićem, a uz njih su bili članovi prijateljskog kluba „Vukovi“ iz Livna uživajući u kulenu, krvavici, roštilju, te kasnije pečenki koju im je donirao AC Radić iz Požege.

-Drva sa Papuka, prase, ali i sve drugo smo dopremili sami – kaže Tomislav Mandić, dopredsjednik MK „Velika“ koji su ovdje došli sa petnaestak kolega, te dovezli švargle, štruce, domaće pivo i drugo.

Tu su bili i članovi MK „Požega-promet“ njih petnaestak, sa čelu sa tajnikom Jarošem, a majstor na roštilju bio je Antonio Milobara.

-Za dobar roštilj najbitnija je priprema što znači meso upacati sa mirodijama koje su moja tajna-kaže Milobara u ime ekipe koja je kušala i druge domaće specijalitete.

Bilo je ovdje cijeli dan veselo,nastupili su i tamburaši „Dilberi“ iz brodskog kraja, tako da je provod bio zagarantiran uz dobru kapljicu i odabranu ekipu prijatelja i znanaca.

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: