PEČENKE KRAJ SAVE: Četiri požeške i jedna velička ekipa pekle prasce na otvorenom prostoru među 131 ekipom iz više zemalja /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

SLAVONSKI BROD / POŽEGA – Ekipe moto-klubova „Požega-promet“, „Indepedent“ i „Tsunami“ iz Požege, te još ekipa caffe bara R1, također iz Požege i MK „Velika“ sudjelovali su na Poloju uz rijeku Savu pokraj Slav. Broda na tradicionalnoj 9. Gastronomsko-turističkoj priredbi „Pečenkijada 2017.“ koju je organizirao MK „Brod“.

-Sudjeluje 131 ekipa, uglavnom bajkera članova moto-klubova, iz svih dijelova RH, te gostujuće iz Vojvodine, Bosne i Hercegovine, te Slovenije, a cilj je da se oni predstave specijalitetima svoga zavičaja kao napr. Dalmatinci delicijama s plodovima mora- kazao nam je Robert Lorenc, tajnik MK „Brod“  dodajući da je na prvoj „Pečenkijadi“ bilo samo 12 ekipa.

Za ekipu „Indepedent“ sa više od deset bajkera i njihovih prijatelja Nikola Poljaković je ispekao prase, a imaju i sedam gostiju iz Pule.

Požeški ugostitelj Željko Galiot je predvodio ekipu svoga caffe bar R1, a priredili su niz specijaliteta koje su donijeli ovdje uključujući internet, TV, jeger mašinu i drugo radi potpunog ugođaja.

Najbrojnija je bila ekipa MK „Tsunami“ iz Požege na čelu s predsjednikom Robertom Krstanovićem, a uz njih su bili članovi prijateljskog kluba „Vukovi“ iz Livna uživajući u kulenu, krvavici, roštilju, te kasnije pečenki koju im je donirao AC Radić iz Požege.

-Drva sa Papuka, prase, ali i sve drugo smo dopremili sami – kaže Tomislav Mandić, dopredsjednik MK „Velika“ koji su ovdje došli sa petnaestak kolega, te dovezli švargle, štruce, domaće pivo i drugo.

Tu su bili i članovi MK „Požega-promet“ njih petnaestak, sa čelu sa tajnikom Jarošem, a majstor na roštilju bio je Antonio Milobara.

-Za dobar roštilj najbitnija je priprema što znači meso upacati sa mirodijama koje su moja tajna-kaže Milobara u ime ekipe koja je kušala i druge domaće specijalitete.

Bilo je ovdje cijeli dan veselo,nastupili su i tamburaši „Dilberi“ iz brodskog kraja, tako da je provod bio zagarantiran uz dobru kapljicu i odabranu ekipu prijatelja i znanaca.

/Foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot