Pčelice i Sokolići pohodili najviši vrh Požeške gore – podmladak Sokolovaca: “Bilo je tu blata, snijega, leda, padova” /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Svaki izlet je poseban na svoj način pogotovo kada ga čine mališani. Priroda, broj prijeđenih koraka, društvo, vrijeme pa i raspoloženje. Svakim izletom srce planinara je više ili manje ispunjeno.
Još jedan izlet najmlađih članova požeškog Sokolovca učvrstio je ljubav prema prirodi i planinarenju. Na maloj avanturi dugoj 14 kilometara, uz podmladak zvan Sokolići, ovog puta bile su i najmlađi, a to su Pčelice. Michelle, Niko i Noa su učenici prvog razreda osnovne škole, imaju tek sedam godina, a pokazali su se ozbiljnim planinarima.
Veselo društvo se okupilo ispred Planinarske kuće Bajin kijer iznad Zakorenja gdje ih je dočekao domaćin Slavko Lončarević. Nakon popijenog čaja krenulo se put Kapavca. Bilo je tu blata, snijega, leda, padova, ali ono što je najbitnije puno smijeha i pozitivne energije što krasi mlade osobe.
Nakon dolaska na najviši vrh Požeške gore, krenulo se na Jazavčevu kosu,vidikovac s kojega je prekrasan pogled na okolne slavonske krajeve. Blatnjavi, sretni i puni dojmova vratili su se Bajin kijer.
Planinarski domaćin je već naložio veliku vatru pa je na redu peckarenje slanine, kobasica, hrenovki jer je ekipa poprilično ogladnjela.
Nakon veselog druženja slijedio je povratak kući i dogovor za neke nove avanture. Vodič izleta bio je Ratimir Čajka, a Silvija Čajka je u Sokolovcu zadužena za rad s najmlađima čija se aktivnost osjetila i na ovom pohodu.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88