Patrik Pavelić prvak države u kompjutorskoj daktilografiji: “Pomeo svu svoju konkurenciju i ostvario najbolji rezultat

Autor: V.P.

ZAGREB / POŽEGA – Ekonomska škola u Požegi ponovno ima prvaka države s jednog natjecanja, 39. dana tipkovnice, Državnog prvenstva u kompjutorskoj daktilografiji, koje je održano u Zagrebu. Učenik 2. a razreda, smjer ekonomist, Patrik Pavelić, pomeo je svu svoju konkurenciju i ostvario najbolji rezultat. On je u zadanom vremenu „prekucao“ čak 4.020  znakova, od čega 3.770 bez greške, te je od drugo plasiranog bolji za 15%, što je izuzetno puno, jer su inače rezultati tijesni.

Natjecanje je organiziralo Hrvatsko stenografsko društvo, a natjecale su sve ekonomske, upravne i birotehničke škole u Hrvatskoj. Na odličnom rezultatu Patriku je čestitala i ravnateljica Ekonomske škole Marinka Parac.

 – Dobili smo tekst i u trajanju od 10 minuta trebali smo prepisati što više teksta, sa što manje grešaka. Ja sam od drugoplasiranog imao preko 500 bodova više. Prosječno sam imao napisano 402 znaka u minuti, s 0,124% grešaka. Sretan sam što sam već prvi puta što sam išao na natjecanje osvojio 1. mjesto. Sljedeće godine natjecat ću se u starijoj kategoriji – kaže Patrik koji je zadovoljan boravkom u Zagrebu i što su mu svi u razredu čestitali. Patrik je uz priznanje dobio i pehar.

Za natjecanje ga je pripremala mentorica Melita Šimić, profesorica stručnih ekonomskih predmeta. Organizirano je prvo natjecanje na nivou Ekonomske škole, a na državno natjecanje su išla tri najbolja učenika. – I prije tri godine imali smo državnog prvaka, te išli i na Europsko prvenstvo u Budimpeštu i Berlin. Žao nam je što ove godine nema europskog, pa se nadam da će Patrik i nagodinu biti odličan i plasirati se na Europsko prvenstvo koje se održava svake dvije godine. Uz Patrika natjecale su se i dvije učenice, također s dobrim uspjehom, Tamara Jagodić, 3. a razred kojoj je mentorica prof. Elvira Volf Karan, te učenica Jelena Marković iz 4. k razreda kojoj je mentorica prof. Zvjezdana Farkaš. Patrik je po ukupnim rezultatima, mlađe i starije kategorije treći.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek