“PATAK“ NASTAVLJA ŽIVOT U POŽEGI: Po nazivu nekadašnjeg kultnog strip-magazina dva požeška nova piva dobila ime

Autor: D.K.

POŽEGA – Po nekada popularnom kultnom strip magazinu „Patak“, koji je izlazio u Požegi od 1986. do 1990. godine, pivovara MBC iz Požege nazvala je svoja dva nova proizvoda. Tako će „Patak“ na neki način nastaviti život u svome rodnom gradu.

Nove proizvode predstavio je Sandi Mance, osnivač pivovare koji je i suvlasnik zajedno sa većinskim vlasnikom Branislavom Begerom, a dva nova piva nose ime „Patak“ te su im etikete dizajnirane po dvije najpopularnije naslovnice tog stripa magazina, koje su nacrtali vrsni strip crtači Milan Tomas iz Osijeka i Helena Klakočar iz Zagreba.

Prilikom predstavljanja u pivnici „Slawoner“, a riječ je o svjetlom i dimljenom pivu nekadašnji glavni i odgovorni urednik strip-magazina „Patak“ Jelenko Topić podsjetio je prisutne na nastanak „Patka“ i njegovog imena, kao i značenje magazina za ondašnju kulturu ne samo Požege već i šire zajednice.

Riječ je o magazinu, kojega je objavljivao ondašnji Klub novinara „Požega press“ na čelu s predsjednikom Dušanom Mirkovićem, jedinstvenom i priznatom zbog avangardnog pristupa stripu i davanje prilike vrsnim mladima autorima iz čitave nekadašnje države, a kroz izlaženje je dobio po prvi puta državnu financijsku potporu, kao i brojna priznanja na svim razinama, te se uz rekordnu nakladu za to vrijeme od 10 tisuća primjeraka  prodavao i bio izuzetno cijenjen i prihvaćen na širokom jugoslavenskom tržištu.

Foto: D. Mirković [FAG id=242472]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88