Papuk pun izletnika: “Sunčano je, ima dosta snijega i ugođaj je pravi novogodišnji” /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA/VELIKA – I dok su mnogi današnji dan proveli odmarajući se od najluđe noći u godini, velik broj zaljubljenika u prirodu odlučio je dan provesti na svježem zraku. Sudeći po fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, Papuk je, čini se, danas bio omiljena destinacija velikom broju izletnika i to ne samo s područja Požeštine, nego i iz susjednih županija.

– Bili smo ovdje i 1. siječnja prošle godine. Vrijeme je danas prekrasno, ima dosta friškog snijega i ugođaj je pravi novogodišnji – kažu nam planinari koji su se danas uputili u šetnju Papukom. Najživlje je bilo na Mališćaku preko kojeg je danas prošlo više od 50 planinara.

Pekla se slanina i kobasica, kuhao čobanac i grijalo domaćom rakijom i kuhanim vinom. Snijega je bilo taman toliko da i najmlađi uživaju, a našao se tu i pokoji kućni ljubimac.

I članovi HPD-a Sokolovac danas su bili na Papuku. Ovo im je prvi organizirani izlet u 2017. godini. Već po tradiciji 1. siječnja odlaze na Trišnjicu, a danas im se pridružilo dvoje članova iz HPD-a Strmac, Nova Gradiška.

– Priroda je najbolji lijek za umor i nakon planinarenja kućama se uvijek vraćamo umorni, ali zadovoljni – kažu nam planinari.

Meteorolozi prognoziraju novi snijeg u Požeštini, već od utorka. Zato svi vi koji ste željni zimskog ugođaja, krenite već idućeg vikenda u šetnju Papukom i napunite baterije za nove radne pobjede u 2017. godini.

(Fotografije: Facebook)

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: