Papučki jaglaci počeli izletom i velikim koncertom popularnih tamburaša Fijaker [FOTOGALERIJA]

Autor: Jelenko Topić

Jedna je od najvećih planinarskih priredbi u našoj i susjednim zemljama Papučki jaglaci počela je ove subote po 41. puta, ali kao dvodnevno okupljanje. Nositelj organizacije je Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege, dok su suorganizatori Turistička zajednica Zlatni Papuk i Park prirode Papuk, a pokrovitelji Požeško slavonske županije, Općine Velika, TZ PSŽ, Grad Požega, Hrvatski planinarski savez i Udruga Slavonski planinari.  

Prvoga dana okupilo se nekoliko stotina planinara ispred Planinarskog doma Lapjak u Velikoj, te su pošli na izlet Stazom Papučkih jaglaca, koja je i najposjećenija i najpopularnija ruta ove manifestacije. Ona ide preko Tauberovih stijena, Veličkog brda i spušta se Šulerovim putem – oko tri sata laganog i ne suviše napornog planinarskog hoda.

Okupljene su prije polaska nas Stazu jaglaca pozdravili prigodnim riječima predsjednik HPD Sokolovac Bruno Horvat i Kristina Rupert, zamjenica direktora TZ Zlatni Papuk, a uvečer je ispred Općine Velika pozdravne riječi uputio pročelnik Upravnog odjela Valentin Raguž.

Nakon povratka započeo je zabavno-glazbeni program. Najprije je nastupio glazbeni duet Amor iz Požege, potom je uslijedio cjelovečernji koncert popularnog Tamburaškog sastava Fijaker iz Osijeka. Osječani su izveli brojne hitove iz svoje bogate karijere, ali i odabrane evergrine iz proteklih desetljeća što je razveselilo posjetitelje unatoč hladnoći te večeri.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek