Požega.eu

Papučki jaglaci: Planinari pozdravljaju proljeće; u šetnju Papukom krenulo ih više od 1500 (FOTO)

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Papučki jaglaci: Planinari pozdravljaju proljeće; u šetnju Papukom krenulo ih više od 1500 (FOTO) Požega.eu | Papučki jaglaci: Planinari pozdravljaju proljeće; u šetnju Papukom krenulo ih više od 1500 (FOTO)

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.VELIKA - Više od 1500 planinara okupilo se na 35. Papučkim jaglacima u Velikoj. Riječ je o najvećoj planinarskoj manifestaciji u ovom dijelu Slavonije kojom simbolično planinari slave početak proljeća.

Uz planinare iz Slavonije te ostalih dijelova lijepe naše, na jaglace su došli su brojni članovi iz više društava iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Vojvodine te Slovenije.

Okupili su se, već po tradiciji, kod Planinarskog doma Lapjak otkud su krenuli u šetnju Papukom, neiscrpnim izvorom prirodnih ljepota.

Već po tradiciji planinarima se za višesatno uživanje u prirodi nudi pet staza od onih najlakših do Trišnjice i Tauberovih stijena s kojih puca zasigurno najljepši pogled do onih malo težih prema Češljakovačkom visu, Mališćaku i Jankovcu.

Uz planinarske vodiče tu su i rendžeri Parka prirode Papuk koji će voditi uspon do Jankovca koji bi mogao potrajati i do pet sati, a za sigurnost sudionika i ovaj puta brinu članovi požeške stanice HGSS-a.

Dobrodošlicu u Veliku svima je poželio načelnik općine Velika Vlado Boban, gradonačelnik Požege Vedran Neferović te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević s kojim je bio i njegov zamjenik Željko Jakopović.

Uz jutarnju okrjepu, nakon vraćanja na mjesto polaska sve sudionike očekuje ponuda jela i pića te glazba pa bi druženje moglo potrajati sve do mraka.

Vrijeme za hodanje je idealno. Kiša im, vjeruju planinari, neće pokvariti užitak jer kako to obično kažu: Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje.

/Foto: Marko Krstanović/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.