Papučki cener 2016.: Ivan Maletić iz Novske stigao prvi do cilja za 43 minute

Autor: D.K.

blankVELIKA – Ove se godine odazvalo više od 100 trkača najtežoj slavonskoj utrci Papučki cener koju organizira Planinarsko društo “Mališćak” iz Velike. Dužina staze je 10 kilometara kojoj je start ispred zgrade Javne ustanove Park prirode Papuk Velika, a cilj kod spomenika na “Anđinoj baraci”.

blank

Drago Štokić organizator utrke ispred PD Mališćak

-Utrka se organizira u spomen na jedanaest poginulih hrvatskih branitelja, 2. prosinca 1991. Zbog toga se memorijalni pohod uvijek održava nedjelje prije 2. prosinca. Odazvali su se trkači iz Hrvatske i susjednih zemalja, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, a imamo i trkače i iz Finske. Ovo je najteža utrka u Slavoniji na kojoj je nešto više od 500 metara uspona na toj dionici od 10 kilometara – rekao je Drago Štokić organizator utrke ispred PD Mališćak te dodao da je pokrovitelj utrke Turistička zajednica Velika i općina Velika dok je suorganizator Javna ustanova Park prirode Papuk.

blank

Vlado Boban, načelnik općine Velika

Kao i sve druge sliče manifestacije na području općine Velika podržava njen općinski načelnik Vlado Boban koji je svim trkaćima zaželio dobrodošlicu i uspjeh na utrci.

-Ovo je treća godina papučkog cenera, a i drugi dan trčanja. Utrka je u sklopu 25. obljetnice pogibije jedanaest hrvatskih branitelja na Papuku. Ovogodišnja utrka je najmasovnija uspoređujući s onim prethodnima – rekao je načelnik općine Velika Vlado Boban.

Zahtjevnu stazu prvi je istrčao Ivan Maletić iz Novske i to za 43 minute.

– Drugi put trčim Papučki cener. Ove sam godine istrčao prvi, a prošle sam bio šesti. Vrijeme je bilo baš onako kako treba. Staza je bila malo teža radi blata, a i magla je malo otežavala trčanje. Istrčao sam za 43 minute. Bila je napeta završnica jer kolega koji je trčao iza mene bio je samo 20-ak sekundi iza mene. Ovo je jedna prelijepa utrka, a organizacija je sve bolja. Trčanjem se bavim samo godinu i pol dana. Malo sam se više pripremao za ovu utrku i rezultat je izvrstan. Od 5. kilometra bilo je manje krize, ali uspio sam održati tempo. Kad sam vidio nizbrdicu znao sam da je cilj blizu i bilo je lakše taj dio istrčati – rekao nam je Ivan Maletić iz Novske koji je prvi istrčao zahtjevnu dionicu.

blank

Mlada nada Požeštine Antonio Đurđević iz Brestovca utrčao je treći u cilj. Na “ceneru” je sudjelovao prvi put.

-Malo me je magla smetala jer imam bronhitis, pa nisam mogao udahnuti punim plućima. Staza je teška cijelo vrijeme i takve staze volim. Dolazim svakako slijedeće godine – rekao je Antonio.

/Foto: D.Mirković /

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića