PAPČUČKI JAGLACI: Više od dvije tisuće planinara i ljubitelja prirode pohodilo Papuk /FOTGALERIJA/

Autor: D.K.

Već tradicionalno 40 godina okupljaju se planinari i ljubitelji prirode na jednoj od najljepših i najvećih planinarskih manifestacija Papučki jaglaci”

Za više nego dobru organizaciju pobrinulo se planinarsko društvo Sokolovac kojima su svoj doprinos dali iz Turističke zajednice „Zlatni Papuk“, vatrogasci, više od 40 članova HGSS-a i dr.

Planinari manifestacijom „Papučki jaglaci“ simbolično slave početak proljeća na koju su se odazvali brojni članovi planinarskih društava iz gotovo svih dijelova Hrvatske, susjedne Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Slovenije. uz planinare iz Slavonije te ostalih dijelova ljepe naše ma jaglace su došli brojni  članovi iz vise društava Bosne i Hercegovine, Mađarske, Vojvodine, Srbije i Slovenije

Nakon pozdravnih govora, predsjednika Planinarskog društva Sokolovac Brune Horvata, načelnika općine Velika Roberta Hofmana, zamjenika požeškog gradonačelnika dr.sc. Borislava Miličevića te zamjenika požeško slavonske županice Ferdinanda Trohe i predstavnice planinarske krovne organizacije, planinari i svi oni koji su imali želju zaputili su se u prirodu šumskim puteljcima imali su to priliku putem više staza, od onih kilometarskih kraćih do dužih kako bi došli na željenu lokaciju Češljakovački vis, Mališčak, Jankovac, Trišnjicu i Tauberove stijene.

Uz planinarske vodiče tu su i rendžeri Parka prirode Papuk koji će voditi uspon do Jankovca koji bi mogao potrajati i do pet sati, a za sigurnost sudionika i ovoga puta brinu članovi požeške stanice HGSS-a i njihove kolege iz drugih gradova koji su došli na ispomoć.

Uz jutarnju okrjepu, nakon vraćanja na mjesto polaska sve sudionike očekuje ponuda jela i pića te glazba pa bi druženje moglo potrajati sve do mraka.

Vrijeme za hodanje je idealno. Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88