Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Papa Franjo snimio videoporuku za mladog Luku iz Požege: ‘Sjećam te se…’

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Papa Franjo snimio videoporuku za mladog Luku iz Požege: ‘Sjećam te se…’ Požega.eu | Papa Franjo snimio videoporuku za mladog Luku iz Požege: ‘Sjećam te se…’

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Papa Franjo je jučer uputio videoporuku mladom Požežaninu Luki Kerepčiću koji je u kolovozu 2023. godine teško ozlijeđen na Svjetskom danu mladih u Lisabonu, prenosi Informativna katolička agencija (IKA).
Rekao je da moli za Luku te ga zamolio da i on moli za njega. “Luka, sjećam te se i molim za tebe. Ti kao dobar Hrvat moli za mene. Neka te Gospodin prati”, govori Franjo u poruci na španjolskom jeziku – prenosi Telegram.
“Znam da tvoj život nije lak, ali znam da imaš srce čovjeka i vjernika. Neka te Gospodin blagoslovi i neka te Gospa vodi. Ćao!”, rekao je još Luki pokazujući rukom znak križa.
Doživio nesreću u Portugalu
Luka je, kako podsjeća IKA, tijekom boravka u Portugalu na Svjetskom danu mladih, gdje je bio i Franjo, doživio nesreću u kojoj je ozlijedio kralježnicu te se trenutno kreće uz pomoć invalidskih kolica.
U ožujku se, nakon dugog vremenskog perioda provedenog u bolnicama u Lisabonu i Zagrebu te u Varaždinskim toplicama, vratio u Požegu, gdje je nastavio s rehabilitacijom. Početkom godine je njegovoj obitelji požeški biskup Antun Škvorčević uručio novčanu pomoć za Lukino liječenje koju su prikupljali župljani u karitativnoj akciji, a dio je pridodao i sam biskup.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.