Požega.eu

Pametni znaju čemu služi pojas: Čuva život i tisuću kuna!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: S.P.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Pametni znaju čemu služi pojas: Čuva život i tisuću kuna! Požega.eu | Pametni znaju čemu služi pojas: Čuva život i tisuću kuna!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: S.P.

Policijski službenici na području PU požeško-slavonske danas su, u skladu s akcijama mreže prometne policije Europe, pojačano provodili nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske sukladno akcijama ROADPOL-a (mreža prometnih policija Europe) u razdoblju od 4. do 10. travnja 2022. godine provodi se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Pojačani nadzor proveden je na više nadozornih mjesta na požeškoslavonskim prometnicama tijekom današnjeg dana.“Uz alkohol, brzinu i mobitel pojas je jedan od četiri t.z.v. “ubojice u prometu”. Na području naše policijske uprave u protekloj godini procesuirano je ukupno 1371 prekršaj vezan za nekorištenje sigurnosnog pojasa, a u prva tri mjeseca ove godine procesuirano je ukupno 356 prekršaja.” naglasila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

“Podsjećamo, da su sve osobe u motornom vozilu (vozač, suvozač i svi putnici na stražnjim sjedalima) dužni za vrijeme vožnje koristiti postojeće sigurnosne pojaseve. Novčana kazna za nekorištenje pojasa je tisuću kuna.” dodala je Janković.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.