Paljenjem lampiona Pleterničani obilježili Dan sjećanja na Vukovar /FOTO/

Autor: D.K.

PLETERNICA – Dužni niz godina u organizaciji grada Pleternice paljenjem lampiona obilježava se Dan sjećanja na Vukovar. U toj prigodi sinoć su se brojni Pleterničani, na čelu sa svojom gradonačelnicom Antonijom Jozić prisjetili svih onih žrtava koje su stradale u Vukovaru, više od tri tisuće civila i branitelja, među kojima i 86 djece. Lampioni su zapaljeni i postavljeni duž Vinogradske i Ulice Ivana Šveara te ispred biste dr. Franje Tuđmana.

U organizaciji Dječjeg gradskog vijeća i Društva naša djeca, tekstove, prozu i poeziju, o Vukovaru čitala su djeca i mladi koji su sudjelovali na radionici interpretativnog čitanja u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici upravo na tim tekstovima. Mogle su se čuti “Priče iz Vukovara” Siniše Glavaševića, izabrani tekstovi iz lektirnog djela “Mali ratni dnevnik Stjepana Tomaša” te tekstovi iz autobiografskih djela Pavla Pavličića koji dočaravaju Vukovar prije ratnog razdoblja, ali i poeziju koja govori o Vukovaru. Tekstove su čitali, Lea Šop, Mateja Ostojić, Ena Lucić, Magdalena Peić, Stela Baričević, Petra Prša, Sara Alaber i Maja Bešlić.

Jutros su se Pleterničani zaputili u Vukovar i Škabrnju koje je putovanje organizirao grad Pleternica uz UDVDR Ogranak Pleternica na kojim će se mjestima odati posebno poštovanje, na kojima su se i dogodila stradavanja.

Mladež HDZ-a grada Pleternice također je dala svoj doprinos i pomogla u organizaciji obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar u Pleternici.

/Foto: Marko Krstanović/

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot