Pa ti pričaj: Leti li Tamara Puač iz SDP-a i je li stranačkim macho manovima zasmetala ženska brbljavost?

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeški SDP sazvao je konferenciju za novinare. Ništa neuobičajeno za jednu političku stranku. No, termin održavanja pressice pomalo je znakovit. Naime, konferencija za novinare sazvana je za subotu, 17. ožujka, prijepodne.

Svojevremeno su SDP-ovcima za susret s novinarima bili omiljeni nedjeljni termini, i to u dopodnevnim satima. No, kako je i novinarima, kao i drugim ljudima, nedjelja obiteljski dan, pobunili su se te je SDP prestao s tom praksom.

Subotnje pressice međutim, u ovoj stranci imaju određenu simboliku. Ako se prisjetimo novijih datuma u radu ove stranke, subota je bila i kad su požeški SDP-ovci prije dvije godine isključivali, s razlogom ili bez to je sada manje važno, čak i uzdanice ove stranke.

Hoće li i ova subota biti u znaku isključivanja, ne zna se. Zna se međutim da gradom kruže priče da su pojedini SDP-ovi članovi navodno pokrenuli stegovni postupak protiv Tamare Puač i da traže njezino isključenje iz stranke.

Zasmetao im je navodno intervju Tamare Puač koji je dala jednom nacionalnom mediju i u kojem kritizira muške kolege iz gradskog SDP-a te prilično nonšalantno marginalizira ulogu predsjednika stranke Davora Bernardića. Zasmetalo ih je navodno i to što je “sporni” intervju objavljen na internetskih stranicama požeškog SDP-a iako ga na te stranice nije sama “zalijepila” već netko tko ima te ovlasti.

Ta bi nonšalantnost Puač sada mogla koštati stranačke iskaznice, no ako je doista tako kako tvrdi da su joj prekipjele kolege koji “ćoškare po birtijama” te da ju baš briga što o njezinoj ostavci misli predsjednik Bernardić, onda joj eventualno protjerivanje iz stranke i neće tako teško pasti. Ili ipak hoće?!

Bilo kako bilo, Tamara je očito previše pričala. Bolje vjerojatno ne bi prošla ni u nekoj drugoj stranci. Stranka je stranka, a vojnik je vojnik i solo igrači(ca)ma tu nema mjesta. No, unatoč tome SDP-ovi macho manovi se i ne odriču baš tako lako prve žene na čelu požeškog SDP-a (do sada su to redovito bili muškarci). To potvrđuje i službena internetska stranica ove stranke na kojoj mjesec dana nakon što je dala ostavku i dalje čvrsto stoji njezino ime i prezime.

(Foto: Privatni album)

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88