Ovogodišnja Roštiljada u Zarilcu za pamćenje: Najbolji roštilj majstori članovi Lovačkog društva „Dilj“ iz Buka /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Na ovogodišnjoj, 4. po redu Roštiljadi u Zarilcu okupilo se 50 ekipa koje su pokazale svoja umijeća u pripravi omiljene delicije. Najbolji među najboljima bili su iskusni gurman majstori članovi Lovačkog društva Dilj iz Buka kojima je prema stručnom povjerenstvu pripalo prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Konji bili konji vrani“ iz Nove Gradiške, a treće „Klokani“, Jovanovac Marović Gradac.

Uz požeško-slavonsku županicu Antoniju Jozić nagrade pobjednicima su uručili gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i predsjednik ŠRD „Londža“ Ivan Aračić.

U organizaciji “Roštiljade” sudjelovalo je Sportsko ribolovno društvo „Londža“ iz Zarilca, grad Pleternica i Turistička zajednica grada Pleternice. Veliki doprinos kao pojedinac, više nego odličnoj organizaciji, dao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice grada Pleternice.

Za glazbeni program na pozornici pobrinuo se tamburaški sastav “Pet tambura” koji su promijenili ime u Original band.

Roštiljadi kao manifestaciji prethodila je biciklijada. Od starta Trga bećarca u Pleternici brojnim biciklistima bio cilj ribnjak u Zarlicu gdje se održavao središnji dio manifestacije. Za sve njih, odnosno njihovu okrepu pobrinuli su se članovi Lovačkog društva Vražjak.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije