Ovog vikenda: Okusi jeseni i 2. Turistički forum grada Požege

POŽEGA –  U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege, 5. studenoga u Požegi će se održati manifestacija “Okusi jeseni” i 2. Turistički forum Grada Požege, najavila je na danas održanoj konferenciji za novinare direktorica TZ Požege Silvija Podoljak.

Okusi jeseni u Požegi, manifestacija koja je prije nekoliko godina objedinila nekoliko manifestacija – Martine, Kestenijadu i Bučijadu, održat će se u subotu, 5. studenoga u požeškoj pješačkoj zoni. Program će početi od 11,00 sati uz nastup tamburaškog sastava “Zlatna dolina” i tradicionalno krštenje mošta koje će voditi vinski kardinal Vlado Bauer.

-Ove godine prijavio se rekordan broj izlagača, čak njih 40-tak i ono što je važno reći, dolaze iz cijele Slavonije – iz okolice Požege i Požege, Slavonskog Broda, Bizovca, Vrpolja, Suhopolja, Đakova, Slatine, Rešetara, Našica, Brodskog Stupnika, Osijeka i Vukovara, a jednu prijavu imamo čak iz Zagreba i vezana je uz eko uzgoj i preradu bezgluteinskih proizvoda. Ove godine nas osim vrućih pečenih kestena i slastica od kestena, očekuju i slastice od jabuka, čajevi, ljekovito bilje, ulja, sjemenke, nakit, igračke i rukotvorine. Ne smijemo zaboraviti ni vino, od 11,00 sati naš vinski kadrinal krstit će mošt u vino, a vino će biti besplatno za sve posjetitelje – naglasila je direktorica TZ Požege Silvija Podoljak.

Turistički forum održat će se  uz pokroviteljstvo Grada Požege i u suradnji s HGK – Županijskom komorom Požega, TZ Požeško-slavonske županije  u HGK, Vukovarska 6, od 08.00 do 10,30 sati.

-Pokazalo se potrebnim da naše turističke potencijale što više pokažemo našim sugrađanima ali i cijeloj Slavoniji. Cilj foruma je podizanje svijesti naših sugrađana o turističkim potencijalima destinacije, ali i upoznavanje turističkih subjekata s mogućnostima participiranja u programima turističkih agencija – dodala je Podoljak istučući kako će na forumu najviše riječi biti o turističkim potencijalima grada i novim prilikama te novim turističkim proizvodima, a predstavit će se i privatne turističke agencije.

0 Comment