Ovog vikenda na Glavici Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim utrkama

Autor: DK

POŽEGA – Tradicija moto utrka na Glavici i ove se godine nastavlja gdje će se održati 26. i 27. kolovoza Međunarodno otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim utrkama, oldtimer, skuter i super moto utrkama. Organizator utrke je Moto klub Požega Promet, a pokrovitelji su Požeško-slavonska županija i Grad Požega.

Bogata tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima je Požega prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske, a posebnost ovog sportskog zbivanja je što se događa na prostoru Glavice, vojnom poligonu koji je vlasništvo građana i čije potencijale treba koristiti, naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na danas održanoj konferenciji za novinare.

-Poligon Glavica sigurno je jedan od boljih u Hrvatskoj za ovakva zbivanja i drago mi je da imamo izvrsnu suradnju i s oružanim snagama. Entuzijazma i volje ne nedostaje i uvjeren sam kako se taj prostor može staviti u još intenzivniju funkciju i sa sportskog i s turističkog aspekta – rekao je župan Tomašević koji je izrazio da će ove godine vrijeme poslužiti u dane održavanja utrke.

-Prijavljeno je trenutno oko 130 natjecatelja, samo među oldtimerima je prijavljeno oko 80 vozača, u cestovnom motociklizmu također dolaze najbolji – klasa 125, 600 i 1000, a ovo im je zadnja utrka i u Požegi se odlučuje prvenstvo. Staza je pripremljena i spektakl neće izostati – naglasio je Zlatko Jaroš, tajnik kluba Požega Promet.

Jedini predstavnik domaćeg kluba na ovogodišnjoj utrci u Požegi biti će Krešimir Pavelić koji će voziti u oldtimer skupini.

-Požeški je klub jedini u Hrvatskoj koji na visokoj razini organizira utrku u čtiri kategorije – cestovne moto utrke, oldtimer, skuter i super moto utrke uz cross utrke koje se organiziraju u proljeće. Prošle smo godine prvi put sami organizirali Glavicu i odmah smo dobili nagradu Hrvatskog moto saveza kao najbolji organizatori za oldtimer utrke – dodao je Jaroš izražavajući uvjerenje kako će se ovih dana javiti još natjecatelja koji to nisu učinili zbog godišnjih odmora i drugih razloga.

-Trenutno sam drugi i nakon ove utrke vidjet ćemo kako će se stvari posložiti. Naravno da ću dati sve od sebe da budem konačno prvak Hrvatske.Nakon 40 godina utrka, mislim kako smo sada u najboljim godinama za juriti. Žao mi je što nema mlađih, ali očekujemo kako će se i oni pokrenuti kako bi Glavica, kako je i župan rekao, postala objekt koji će biti društveno šire iskoristiv, posebice za edukaciju mladih vozača – naglasio je Krešimir Pavelić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »