Ove nedjelje očekuje se oko 300 planinara u pohodu na vrh Požeške gore

Autor: Jelenko Topić

Po 11. puta ove nedjelje iz sela Zakorenje krenut će Pohod na Kapavac, najviši vrh Požeške gore, a organiziraju ga Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege, odnosno njihova Sekcija Kapavac iz Zakorenja dok su pokrovitelji Požeško-slavonska županija, Općina Brestovac i Turistička zajednica Zlatni Papuk. Potporu organizaciji daju stanica HGSS Požega i DVD Zakorenje, a očekuje se dolazak oko 300 planinara iz planinarskih društava s područja Slavonije i kontinentalne Hrvatske

-Start je od planinarske kuće Bajin kijer iznad Zakorenja, staza je duga 5,5 kilometra i povezuje dvije županije – kazao je na konferenciji za medije predsjednik Sokolovca Bruno Horvat. Dodao je da rade na markiranju planinarskih staza ka Kapavcu koji je na 618 metara nadmorske visine.

-Okupljanje je od 9 sati uz doručak, na Kapavcu će nam se pridružiti KUD Drežnik i brestovački KUD Berda koji će gore svirati i odigrati zajedničko kolo – kazao je predsjednik Sekcije Kapavac Slavko Lončarević. On je idejni začetnik izleta. Nakon povratka slijedi zajednički ručak i druženje sudionika uz glazbenu grupu 2+2.

Direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić je kazao da stalno podržavaju ovaj pohod kroz dobru suradnju sa HPD Sokolovac.

-Pohod promiče našu općinu pa podupiremo aktivnosti Sokolovca i Sekcije Kapavac – naglasio je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić pohvalivši se sa brojnim manifestacijama u prošloj godini.

Potpredsjednica Sokolovca Silvija Čajka iznijela je iskustva sa velikog uspona na vrh Afrike što je ponos nje, njenog supruga Ratimira i požeških planinara.

-Trebala je velika psihička i fizička spremnost jer je bila hladnoća od -30 stupnjeva Celzija, vjetar je imao brzinu 150 kilometara na sat, bili smo smješteni u šatorima, a oslabljeni i promrzli tijekom 16- satnog hoda uspjeli smo- kazala je Silvija.

Foto: D.Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek