Otvorenjem Suvenirnice i Info centra pronosi se još jedan lijep glas o gradu Pleternici /FOTO/

Autor: D.K.

Na prigodnoj svečanosti otvorena je Suvenirnica koja je izgrađena u sklopu prekograničnog projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“. U sklopu suvenirnice djelovati će i Info centar koji će biti na usluzi svima onima koji budu dolazili u grad Pleternicu i tražili više informacija u mjesto u koje su došli.

Suvenirnica je smještena uz sami Trg bećarca koji jedinstveno i prepoznatljivo mjesto okupljana svih građana grada Pleternice na kojem se održavaju različite manifestacije i događanja.

Barbara Rudež direktorica Poduzetničkog centra Pleternica

-Dodatnu vrijednost Trgu bećarca uz suvenirnicu daje i Interpretacijski centar Terra Panonica koji promovira prirodnu baštinu te Muzej bećarca koji je u fazi opremanja i koji će na poseban način predstavljati kulturnu nematerijalnu baštinu napjeva – rekla je u prigodi otvorenja Barbara Rudež direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Uz gradonačelnicu Pleternice Mariju Šarić i njenog zamjenika Domagoja Katića te direktoricu Poduzetničkog centra Barbaru Rudež na svečanosti su bili i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, idejna začetnica projekta u vremenu dok je bila gradonačelnica, preč. Antun Ćorković, pleternički župnik i rektor Svetišta Gospe od Suza, članovi Agortrističke zadruge Pleternička korpa čiji su proizvodi glavni dio suvenirnice te predstavnici tvrtki, obrta i OPG-ova s područja grada Pleternice.

U prigodi otvorenja Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra je naglasila kako je suvenirnica polazišna točka svih posjetitelja koji dođu u Pleternicu i mjesto gdje će svi posjetitelji dobiti sve informacije o turističkim sadržajima na području grada kao i lokalnim proizvođačima i njihovim domaćim proizvodima.

-Kako je naša namjera da ujedinimo proizvođače, prezentiramo najbolje od onoga što imaju i još dodatno radimo na poticanju stanovništva da se udruže i djeluju zajednički – rekla je Barbara Rudež.

O tome da grad Pleternica već dugi niz godina ulaže sve napore da ujedini sve svoje proizvođače nešto više je o tome rekla gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Marija Šarić, gradonačelnica Pletenice

-Kroz formiranje zadruge i ostala udruženja pomažemo našim proizvođačima da stave svoje proizvode na tržište. Iznimno mi je drago da smo danas otvorili suvenirnicu koju pripremamo duži niz godina od osnivanja Zadruge Pleternička korpa do umrežavanja i edukacije samih članova koje smo htjeli pripremiti na nove turističke dolaske. Novootvorena suvenirnica je odlična dodatna ponuda uz Interpretacijski centar Trg bećarca i sve druge sadržaje koji se nude u gradu Pleternici. U suvenrinici će koja je ujedno i info centar svi posjetitelji moći dobiti sve informacije koje ih budu zanimale o gradu Pleternici, što posjetiti i obići, gdje što kupiti te provesti ostatak dana i sl. Sa suvenirnicom smo dobili zaokruženi turistički proizvod i spremni smo na sve što nas čeka u budućnosti, a to je otvaranje puno većeg turističkog proizvoda – rekla je gradonačelnica Šarić.

Čestitke na otvorenju suvenrinice uputila je začetnica projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“ bivša gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, danas požeško-slavonska županica koja je naglasila kao je iznimno sretna zbog dovršetka još jednog u nizu projekata koji su odrađeni.

Antonija Jozić, požeško-slavonska županica

-Ovo je kruna projekta naše prekogranične suradnje. Suvenirnica je trebala biti otvorena još prije ali korona je učinila svoje. Otvaramo ju danas prigodno, uoči devetnice Gospi od Suza kada najveći broj posjetitelja i hodočasnika dolazi u grad Pleternicu. Uvjerena sam da će se jadan lijep glas o Pleternici pronijeti dalje kao što se prenosi i kroz druge projekte koji su odrađeni – rekla je žuapnica Jozić podsjećajući kako je do sada bio veliki broj posjeta, učeničkih grupa i da se taj dobar glas koji je pronesen zaslužan što je sve veći broj posjetitelja u gradu Pletenici.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek