Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
POŽEŠKA GRADSKA KNJIŽNICA

Otvorena izložba zidnih tapiserija autorice Slavice Šperanda

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

U Galeriji Tunel Gradske knjižnice u Požegi otvorena je izložba zidnih tapiserija pod nazivom „Sova u letu“ Požežanke Slavice Šperanda, članice županijske Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“. Prigodni program u obliku pjesničke večeri održan je u Galeriji svjetlosti, a nastupili su članovi Udruge čitajući pjesme autorice izložbe, koja je i sama pjesnikinja. Pozdravljajući nazočne sudionike ovoga kulturnog događaja, tajnica Udruge Melita Grgić predstavila je darovitu slikaricu i pjesnikinju.


-U svom radnom vijeku promijenila je dosta zvanja i stekla mnoga iskustva koja joj u ovom trenutku itekako mnogo znače. Iako je u mirovini, stalno nešto radi i to vrlo kreativno, a večeras smo se okupili zbog njenih dviju velikih ljubavi-slikarstva i pjesništva. Slavica obožava poeziju i piše je od djetinjstva. Ovo je njena prva samostalna izložba, a večeras će nam predstaviti svoje zidne tapiserije u makrame tehnici-istaknula je tajnica.
Prigodnim pozdravnim riječima obratili su se Ana Pirović, predsjednica Udruge, i dopredsjednik Ivan Abibović. Autoričine stihove nadahnuto su tijekom večeri čitali Sandra Halt Ćuže, Željka Rezo, Đurđa Crnković, Verica Sinjaković, Mira Šulc i Marija Iličić. „Divandžija“ Dragutin Kepić na duhovit je način pričao o svojim likovnim radovima i uspomenama iz školskih dana. Pleternički vinar i ljubitelj poezije Marinko Markota naglasio je kako je autorica otkrivenje i ponos Udruge te joj poželio puno životne i stvaralačke radosti. Recitirao je dvije odabrane pjesme posvećene vinu, od Senke Slivar i Peje Šimića.


Autorica Slavica Šperanda izrazila je zadovoljstvo brojnošću posjetitelja te je zahvalila svima koji su je podržali u njenom stvaralačkom radu, posebno obitelji. -Došla sam u jednu kreativnost u kojoj se ispoljava sav moj život, a došao je trenutak jedne velike svjetlosti. Bit će opet teških trenutaka jer takav je život. Večeras imam čast predstaviti vam što radim i pišem, a vjerujte mi da nemam vremena za odmor. Kreativnost je moja terapija, jedan moj bijeg u stvaranje koje je spoznaja da postojim i da još uvijek živim-poručila je S. Šperanda te je emotivno pročitala nekoliko svojih stihova.


U glazbenom dijelu programa zapažen nastup imala je mlada i darovita Ema Letić iz Požege, koja je svojim raskošnim glasom zaslužila dug i spontan pljesak posjetitelja. Treba napomenuti da je izložba otvorena od 22. svibnja do 15. lipnja.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.