Otvoren obnovljen i proširen mjesni dom u Pavlovcima – mališanima Djed Mraz uručio darove

Autor: Jelenko Topić

Prigodnom svečanosti u Pavlovcima, selu brestovačkog kraja, otvoren je obnovljen i dograđen mjesni dom kapaciteta stotinjak osoba, koji će zbog funkcionalnosti zadovoljavati sve potrebe mještana ovog sela. Mještane i goste pozdravio je Jozo Ilić, predsjednik Mjesnog odbora Pavlovci.

-Načelnik općine i vijećnici su podržali ulaganje u projekt uređenja ovog objekta, a slijede daljnja ulaganja u naše selo – kazao je Ilić. Njemu je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić uručio ključeve doma kojim  će sada upravljati mjesni odbor.

-Kroz radove na sanaciji doma obavljena je energetska obnova, zamijenjena stolarija, uređena dvorana, te dograđeno oko 50 četvornih metara prostora za kuhinju, sanitarne čvorove i druge sadržaje što je stajalo 630 tisuća kuna, dok je još više od 50 tisuća uloženo za opremanje i druge troškove- istakao je načelnik brestovačke općine Mandić s kojim je bio i zamjenik Jozo Buće.

Ova općina provodi obnovu ovakvih domova kojih imaju 17 na cijelom području i svi su legalizirani.

-Zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji unazad dvije godine iz proračuna možemo financirati ove radove, a za pavlovački dom Ministarstvo regionalnog razvoja dalo je 300 tisuća kuna – nastavlja Mandić i dodaje da su još ulagali za izgradnju i održavanje nerazvrstanih cesta, te da traje gradnja kapitalnog objekta Vatrogasnog doma u Brestovcu vrijednog 7 milijuna kuna gdje sudjeluju državna sredstva za ruralni razvoj.

Tu je stigao djed Mraz koji je mališanima sela podijelio darove pred skore blagdane, a tijekom druženja sudionika svečanosti nastupio je svirkom i pjesmom Mladen Pečić.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »