Otvoren Dom hrvatskih branitelja u Poljanskoj /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

POLJANSKA – Nekadašnja zgrada područne škole u Poljanskoj teško devastirana u Domovinskom ratu jer je tu bila prva crta obrane, preuređena je u Dom hrvatskih branitelja, te svečano otvorena.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Ministarstvo regionalnog razvoja i fondovi EU sudjelovali su sa 60 posto sredstava, te ostatak općina Velika iz proračuna – kazao je Vlado Boban načelnik te općine dodavši da je vrijednost radova i dokumentacije oko 500 tisuća kuna, a izvođač je bila Moderna Ivić gradnja iz Velike.  Objekt, na kojemu je ranije postavljena spomen ploča poginulim braniteljima toga kraja Stožickom i Bešliću, će koristiti udruga branitelja općine Velika i pedesetak žitelja iz 28 domaćinstava sela Poljanska  za potrebe različitih obiteljskih svečanosti. Riječi zahvale uputio je zamjeniku ministra regionalnog razvoja Davoru Huški, koji se osobno angažirao na ovoj potpori, a još su nazočili brojni branitelji, obitelji poginulih branitelja, te načelnici susjednih općina Mile Pavičić i Zdravko Mandić, te žitelji podpapučkog kraja.

-Mene ratne uspomene vežu za ovaj kraj jer su akcije oslobađanja Zapadne Slavonije vratile vjeru narodu, a zbog te prekretnice čime ostvaren je naš višestoljetni san-istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i dodao da moramo raditi za budućnost, te nastaviti razvijati ovaj kraj, ali pri tome ne zaboravljati ratna zbivanja. Presijecanjem vrpce on je otvorio dom, a riječi Božjeg blagoslova zazvao je msgr. Josip Devčić.

Tijekom druženja nastupio je tamburaški sastav „Srce bećarsko“ sastavljen od svirača toga kraja.

Foto: S.P.

Komentiraj: