Otvaranje Supernove čeka kraj pandemije jer je ključan talijanski trgovački lanac Eurospin najveći zakupnik poslovnog prostora u tom centru

Autor: Jelenko Topić

Iako je početkom ožujka završena izgradnja najvećeg trgovačkog centra u Požegi i cijelom kraju Supernove od otvaranja još nema ništa. Ono se trebalo dogoditi za Uskrs ili najkasnije do kraja travnja, no pandemija koronavirusa poremetila je takve planove. Poznato je da će ključan stanovnik tog objekta biti talijanski trgovački lanac Eurospin, kojemu je ovaj požeški objekt prvi na tlu Hrvatske, a namjera im se širiti po cijeloj zemlji.

Svima nam je poznato kakva je situacija u Italiji vezana uz ovu zarazu tako da u sadašnjim okolnostima treba čekati stabiliziranje stanja kako bi se prostori potpuno opremili i napunili robom, te onda otvorili vrata kupcima.

Pripreme za gradnju objekta krenule su prije desetak godina tijekom kojih je došlo i do promjene investitora, a na koncu je to odradila međunarodna grupacija Supernova. Požeški trgovački centar Supernova raspolaže sa oko 20 tisuća četvornih metara poslovnih  prostora, izgradio ga je u rekordno kratkom roku austrijski Strabag, a ukupna investicija teži oko 20 milijuna eura.

Prema očekivanjima u njemu će se otvoriti mogućnost zapošljavanja oko 300 radnika, a uz Eurospin tu će svoje prodavaonice imati brojni poznati međunarodni i domaći prodavači različite robe u cilju zadovoljavanja potrebe stanovništva grada i šireg područja kako bi se zbog ponuđenih sadržaja u tom centru ljudi rado zadržavali i okupljali.

Eurospin je još prilikom dolaska u našu državu najavio da će imati široku lepezu prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, te dosta robnih marki, a tvrde da će zbog povoljnih cijena kupovinom kod njih domaćinstva postizati prilične uštede.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek