Otvara se 300 radnih mjesta: I službeno potvrđen skori početak gradnje “Supernova” trgovačkog centra u Požegi

Autor: DK

POŽEGA – Od danas je i službeno najavljeno kako počinje realizacija izgradnje novog trgovačkog centra “Supernova” u Požegi o čmu smo pisali na pozega.eu portalu pogledaj ovdje.

Ozbiljnost početka izgradnje svojim su dolaskom kod požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića potvrdili predstavnici investitora, Paul Merdzo, izvršni direktor međunarodne grupacije Supernova i pravni zastupnik te grupacije Hrvoje Nikolić, koji su održali tiskovnu konferenciju.

Novi trgovački centar imati će 20 tisuća metara kvadratnih i biti će po uzoru na dosadašnje Supernova centre.

Kompleks centra Supernova pružit će nove sadržaje koji će nuditi brojne mogućnosti svim žiteljima ne samo u Požeštini već i šire. 

Paul Merdzo, izvršni direktor međunarodne grupacije Supernova

-Trenutno se rade projektiranja objekta i određivanje sadržaja koji će biti u ovom centru. Ukupna investicija vrijedna je oko 20 milijuna eura. U gradnji, opremanju i kasnije u radu samog trgovačkog centra bit će otvoreno oko 300 radnih mjesta. Trenutno smo u pregovorima s brojnim poznatim međunarodnim i domaćim zakupnicima, a razmišljamo da u ovom projektu zadovoljimo sve potrebe stanovništva grada i šireg područja Požeštine, da to bude mjesto na kojem će se ljudi rado zadržavati i okupljati. Trenutno usklađujemo idejne planova s planom izgradnje sa svim institucijama grada Požega. Uvjereni smo kako ćemo ishoditi sve potrebne dozvole, a otvorenje planiramo 2018. godine – istakao je Paul Merdzo, izvršni direktor međunarodne grupacije Supernova i dodao kako je Supernova krenula nakon nekoliko godina financijske krize u kupovanje nekih postojećih trgovačkih centara i gradnju novih.

Tako se trenutno rade uređenja trgovačkih centara u Zadru i Sisku, kupili su neke objekte u Zagrebu, dok Požega ide kao nova investicija od početka na lokaciji koja je za te namjene određena još 2009. godine, no realizaciju je usporila upravo globalna kriza. Najavio je i da će se prilikom gradnje samog centra pružiti prilika svim domaćim, malim i velikim izvođačima radova, građevinarima i na poslovima opremanja, da sudjeluju u toj investiciji. Cjelokupan posao preuzima jedna velika građevinska tvrtka, zbog potreba financiranja, a kao kooperanti i izvođači pojavljuju se uvijek domaće i lokalne tvrtke.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Vrlo sam zadovoljan s namjerom i odlukom da se u Požegi izgradi novi, do sada najveći trgovački centar te smatram da će i građani biti zadovoljni novom i velikom ponudom, a da će svakako otvaranje centra donijeti i nova zapošljavanja. Ovo je značajna investicija koja će u velikoj mjeri utjecati na ponudu u našem gardu, ali će donijeti i efekte u zapošljavanju što je za nas jako bitno. Smanjenje broja nezaposlenih u Požegi, a i dugoročno razvijanje gospodarskog stanja u gradu svakako je naš cilj, a ova investicija će biti vrlo korisna za naš grad. Očekujemo skori početak radova – rekao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović.  

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: