Otuđili novac 64-godišnjaku u Migalovcima, a 62-godišnjaka s područja Brestovca prevarila poznanica za gotovo dvije tisuće kuna

Autor: D.K.

U razdoblju 24./25. travnja 2020. u mjestu Migalovci, nepoznati počinitelj ili više njih je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjaka i otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U ponedjeljak 27. travnja 2020. policijskim službenicima je prijavio 62-godišnjak s područja Brestovca da mu se u travnju ove godine putem društvene mreže javila poznanica koja je od njega tražila novčani iznos za kupnju uređaja za što su joj potrebni bonovi prilikom čega je on navedenoj kupio paysafecard bonove u iznosu od 1.900,00 kuna nakon čega mu se ona više ne javlja niti vraća novac te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ono što vam uvijek mora biti sumnjivo:

–  molbe za malim donacijama ili neki drugi načini traženja novčane pomoći,

 – traženje osjetljivih osobnih informacija (preslike ili fotografije osobnih iskaznica, bankovnih kartica i dr.)

  – molba da kliknete određeni link i spojite se na određeni servis,

obećanja o brzoj zaradi novca bez posla,

 – nepersonalizirane poruke,

mnoge ovakve elektronske poruke napisane su VELIKIM SLOVIMA.

-Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – naglašava Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88