Otuđenje vozila, prometne nesreće i narušavanje javnog reda i mira

Autor: Požega.EU

POŽEGA –   Tijekom proteklih dana vikenda dosta zbivanja zabilježili su službenici Policijske uprave požeško-slavonske.

            OTUĐEN AUTOMOBIL

Tijekom noći sa četvrtka na petka 27./28. kolovoza u Lipiku s parkirališta u Vukovarskoj aveniji nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je sivi osobni automobil marke „Audi A6“ francuskih registarskih oznaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem kaznenog djela Teške krađe.

          ČERTRI NESREĆE S OZLIJEĐENIM OSOBAMA

U petak oko 11.40 sati u Požegi(Dubrovačka ulica) 66-godišnji vozač osobnog automobila marke „Nissan“ njemačkih registarskih oznaka započeo je skretati ulijevo i tom prilikom oduzeo je prednost prolaska 32-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „VW“ požeških registarskih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera. Uslijed udarca „Nissan“ vozila u „VW“ vozilo šest osoba je lakše, a jedna teško ozlijeđena te protiv 66-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Isti dan oko 15.25 sati u mjestu Badljevina(Ulica Tome Lujanca) 30-godišnja biciklistica započela je skretati ulijevo, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu zbog čega je u nju udario autobus marke „Volvo“ šibenskih registarskih oznaka kojim ju je započeo pretjecati 29-godišnji vozač. Tom prilikom biciklistica je odbačena u putni kanal i teško se ozlijedila dok je autobus sletio u putni kanal, ali nitko od putnika nije ozlijeđen. Protiv vozača autobusa slijedi prekršajna prijava zbog vožnje pod utjecajem alkohola, neprilagođene brzine i tehničke neispravnosti vozila, a protiv biciklistice zbog nepropisnog skretanja.

U subotu  29. kolovoza oko 7.40 sati u Požegi na raskrižju ulica Osječke i Šokačke 48-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Ford“ požeških registarskih oznaka oduzela je prednost prolaska 50-godišnjem vozaču mopeda marke „Tomos“, također požeških registarskih oznaka, uslijed čega je došlo do udara automobila u moped i pada vozača koji je lakše ozlijeđen. Protiv 48-godišnjakinje slijedi prekršajna prijava.

Dan kasnije oko 21.30 sati u mjestu Gradac(Ulica Stjepana Radića) prilikom mimoilaženja autobusa marke „Neoplan“ osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak (1,89 promila) i osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak došlo je do oštećenja vozila nakon čega je vozač autobusa napustio mjesto prometne nesreće. Prilikom prometne nesreće u autobusu nije bilo putnika dok je 11-godišnje dijete iz osobnog automobila lakše ozlijeđeno. Protiv oba vozača slijede prekršajne prijave.

        PET NESREĆA S ŠTETAMA

Tijekom vikenda dogodilo se pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U petak tijekom prijepodneva u Požegi(Ulica Matije Gupca) na parkiralištu dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće, a oko 19.45 sati na prometnici Kutjevo-Bektež dogodilo se slijetanje osobnog automobila s kolnika.

Dan kasnije oko 14.30 sati u Jakšiću(Osječka ulica) dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila i tom prilikom je također nastala materijalna šteta.

A u nedjelju oko 12 sati zabilježena je prometna nesreća u Požegi( ulica  Hrvatskih branitelja) između dva osobna automobila, te oko 14.30 sati u Migalovcima nalet osobnog automobila na pticu.

                UGROZA PROMETA

U subotu  oko 2.40 sati u Pakracu(Ulica Ivana Gundulića) policijski službenici zaustavili su 31-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Peugeot“ daruvarskih registarskih oznaka kojemu je utvrđeno 1,18 promila alkohola u organizmu. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

                      NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

U petak oko 18.30 sati u Vetovu(Kutjevačka ulica) na terasi ugostiteljskog objekta verbalno su se i tjelesno sukobila dvojica muškaraca starosti 27 godina (1,22 promila) i 43 godine (2,58 promila). Obojica su smještena u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja te protiv njih slijede prekršajne prijave.

Dan kasnije  u Velikoj(Trg bana Josipa Jelačića) četiri muškarca (dva 24-godišnjaka te po jedan 22-godišnjak i 29-godišnjak) pod vidnim utjecajem alkohola vikali su i galamili, kao i 22-godišnjak isti dan oko 12 sati u Vetovu (Zagrebačka ulica) u ugostiteljskom objektu zbog čega protiv njih slijede prekršajne prijave.

U nedjelju oko 2.15 sati u Kaptolu u Požeškoj ulici 22-godišnjak (1,94 promila) vikao je i galamio te omalovažavao policijske službenike prilikom njihovog postupanja. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega također slijedi prekršajna prijava.

Više iz kategorije