Otuđenje vozila, prometne nesreće i narušavanje javnog reda i mira

Autor: Požega.EU

POŽEGA –   Tijekom proteklih dana vikenda dosta zbivanja zabilježili su službenici Policijske uprave požeško-slavonske.

            OTUĐEN AUTOMOBIL

Tijekom noći sa četvrtka na petka 27./28. kolovoza u Lipiku s parkirališta u Vukovarskoj aveniji nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je sivi osobni automobil marke „Audi A6“ francuskih registarskih oznaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem kaznenog djela Teške krađe.

          ČERTRI NESREĆE S OZLIJEĐENIM OSOBAMA

U petak oko 11.40 sati u Požegi(Dubrovačka ulica) 66-godišnji vozač osobnog automobila marke „Nissan“ njemačkih registarskih oznaka započeo je skretati ulijevo i tom prilikom oduzeo je prednost prolaska 32-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „VW“ požeških registarskih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera. Uslijed udarca „Nissan“ vozila u „VW“ vozilo šest osoba je lakše, a jedna teško ozlijeđena te protiv 66-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Isti dan oko 15.25 sati u mjestu Badljevina(Ulica Tome Lujanca) 30-godišnja biciklistica započela je skretati ulijevo, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu zbog čega je u nju udario autobus marke „Volvo“ šibenskih registarskih oznaka kojim ju je započeo pretjecati 29-godišnji vozač. Tom prilikom biciklistica je odbačena u putni kanal i teško se ozlijedila dok je autobus sletio u putni kanal, ali nitko od putnika nije ozlijeđen. Protiv vozača autobusa slijedi prekršajna prijava zbog vožnje pod utjecajem alkohola, neprilagođene brzine i tehničke neispravnosti vozila, a protiv biciklistice zbog nepropisnog skretanja.

U subotu  29. kolovoza oko 7.40 sati u Požegi na raskrižju ulica Osječke i Šokačke 48-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Ford“ požeških registarskih oznaka oduzela je prednost prolaska 50-godišnjem vozaču mopeda marke „Tomos“, također požeških registarskih oznaka, uslijed čega je došlo do udara automobila u moped i pada vozača koji je lakše ozlijeđen. Protiv 48-godišnjakinje slijedi prekršajna prijava.

Dan kasnije oko 21.30 sati u mjestu Gradac(Ulica Stjepana Radića) prilikom mimoilaženja autobusa marke „Neoplan“ osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak (1,89 promila) i osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak došlo je do oštećenja vozila nakon čega je vozač autobusa napustio mjesto prometne nesreće. Prilikom prometne nesreće u autobusu nije bilo putnika dok je 11-godišnje dijete iz osobnog automobila lakše ozlijeđeno. Protiv oba vozača slijede prekršajne prijave.

        PET NESREĆA S ŠTETAMA

Tijekom vikenda dogodilo se pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U petak tijekom prijepodneva u Požegi(Ulica Matije Gupca) na parkiralištu dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće, a oko 19.45 sati na prometnici Kutjevo-Bektež dogodilo se slijetanje osobnog automobila s kolnika.

Dan kasnije oko 14.30 sati u Jakšiću(Osječka ulica) dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila i tom prilikom je također nastala materijalna šteta.

A u nedjelju oko 12 sati zabilježena je prometna nesreća u Požegi( ulica  Hrvatskih branitelja) između dva osobna automobila, te oko 14.30 sati u Migalovcima nalet osobnog automobila na pticu.

                UGROZA PROMETA

U subotu  oko 2.40 sati u Pakracu(Ulica Ivana Gundulića) policijski službenici zaustavili su 31-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Peugeot“ daruvarskih registarskih oznaka kojemu je utvrđeno 1,18 promila alkohola u organizmu. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

                      NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

U petak oko 18.30 sati u Vetovu(Kutjevačka ulica) na terasi ugostiteljskog objekta verbalno su se i tjelesno sukobila dvojica muškaraca starosti 27 godina (1,22 promila) i 43 godine (2,58 promila). Obojica su smještena u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja te protiv njih slijede prekršajne prijave.

Dan kasnije  u Velikoj(Trg bana Josipa Jelačića) četiri muškarca (dva 24-godišnjaka te po jedan 22-godišnjak i 29-godišnjak) pod vidnim utjecajem alkohola vikali su i galamili, kao i 22-godišnjak isti dan oko 12 sati u Vetovu (Zagrebačka ulica) u ugostiteljskom objektu zbog čega protiv njih slijede prekršajne prijave.

U nedjelju oko 2.15 sati u Kaptolu u Požeškoj ulici 22-godišnjak (1,94 promila) vikao je i galamio te omalovažavao policijske službenike prilikom njihovog postupanja. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega također slijedi prekršajna prijava.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot